Post navigation

Семінар викладачів класу струнно-смичкових інструментів

24 січня 2018

 

Семінарське заняття для викладачів класу струнно-смичкових інструментів Мереф’янського зонального методичного об’єднання

 

  24 січня 2018 року в рамках роботи зональних методичних об’єднань мистецьких шкіл Харківської області в приміщенні дитячої музичної школи м. Мерефа відбулося семінарське заняття для викладачів класу струнно-смичкових інструментів Мереф’янського зонального методичного об’єднання.

  На семінарському занятті викладач Харківської ДМШ № 1 ім. Л.Бетховена Боржковська Тетяна Євгенівна представила практичний посібник “Ловкие пальчики”, створений для скрипалів-початківців. Викладач розповіла про використання ігрових форм в роботі з учнями свого класу. Посібник проілюстрували її учениці М.Червякова та М. Борисенко. Під час семінарського заняття Боржковська Т.Є. використовувала яскраві, власноруч виготовлені макети — наочні посібники, що сприяють більш ефективному освоєнню музичної грамоти, формуванню стійких звуковисотних уявлень у початківців-скрипалів, допомагають опануванню технічної гри на інструменті.

  Присутні з цікавістю сприйняли методичні розробки Боржковської Т.Є., пов’язані з ігровою формою початкового навчання.