Post navigation

Семінар викладачів фортепіано шкіл Балаклійського ЗМО

22 лютого 2018

 

21 лютого 2018 року на базі опорної школи (Балаклійська дитяча музична школа) відбулося чергове засідання Балаклійського зонального методичного об’єднання за участі методиста Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Лагутіної Н.Г. Вона ознайомила присутніх з основними аспектами методики проведення обласних заходів. Також було обговорено питання стосовно організації та проведення І та ІІ відбіркових турів обласного огляду-конкурсу учнівських творчих колективів «Весняний вернісаж».

  Сирова Т.Є., голова Балаклійського зонального методичного об’єднання, провела анонс усіх запланованих зональних заходів на ІІ семестр 2017-2018 навчального року та запросила викладачів вокалу, фортепіано та теоретичних дисциплін до участі у цих заходах.

  У рамках роботи ЗМО відбувся семінар викладачів фортепіано шкіл Зонального методичного об’єднання на тему: «Специфіка роботи над формою Сонатне алегро з учнями на уроках фортепіано». Організатор семінару завідуюча фортепіанного відділу Балаклійської ДМШ Волик Н. В. зробила невеличкий екскурс в історію виникнення та розвитку сонатної форми. Своїм досвідом роботи поділилися викладачі Їзюмської та Донецької ДМШ. Яскраво, з великим натхненням провела свій показ роботи викладач ІІ категорії Шевченко Г. І. (Ізюмська ДМШ). Її учениця Сапета А. показала неабияке художнє мислення, намалювавши звуками музики справжню казку про Попелюшку. А викладач Донецької ДМШ Щирова О. І. показала дуже цікаві інноваційні форми роботи з учнем Куликом Є., який є неодноразовим переможцем всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Семінар пройшов на високому професійному рівні. Завершальним акордом став виступ методиста ОНМЦПК, куратора Балаклійського зонального методичного об’єднання Лагутіної Н. Г. Вона подякувала викладачам за професійний виступ та вручила подяки.