Post navigation

Обласний конкурс дитячих театральних колективів

Конкурс малих театральних форм

«Дивосвіт країни «Театралії…»

 

26 лютого 2018

 

  Вже стало доброю традицією – раз на рік учні театральних відділень та театральних класів мистецьких шкіл Харківщини беруть участь у традиційному Обласному конкурсі дитячих театральних колективів «Дивосвіт країни «Театралії…». Творчі змагання відбулися 25 лютого 2018 року на сцені Харківського вищого коледжу мистецтв. У цьому році юні актори представили на суд журі малі сценічні форми (різножанрові міні- вистави, інсценування, скетчі).

 

  Обласний конкурс, започаткований багато років тому, з плином часу не втрачає своєї актуальності, навпаки, є затребуваним творчим змаганням, якого чекають у шкільних колективах і ретельно готуються до нього.

 

  Позаду конкурсний перегляд напрацювання учнів та викладачів театральних відділень та театральних класів мистецьких шкіл. За одностайною оцінкою фахівців, конкурс 2018 року продемонстрував зростання майстерності його учасників, познайомив з новими цікавими роботами, режисерськими знахідками.

 

  На цей раз вперше за багаторічну історію конкурсу яскравою новиною стали лялькові вистави театральних колективів «Фантазери» з мініатюрою «Морська казка», викладач Світлічна О.А.; концертмейстер Почипецька Н.В., та лялькова вистава «Кошеня на снігу» театрального колективу «Тутті», викладач Птушкіна М.В., концертмейстер Дмитрієва А.В. Харківської дитячої школи мистецтв №3.

 

  До складу журі цього року увійшли знані фахівці театрального жанру – Важньова Людмила Андріївна – завідувач кафедрою зі сценічної мови Харківського державного університету мистецтв ім. І. Котляревського, професор, заслужена артистка України, Тамара Олексіївна Басанець – викладач циклової комісії «Сценічне мистецтва» Харківського вищого коледжу мистецтв та Артем Олександрович Лук’яненко – голова циклової комісії «Сценічне мистецтво», викладач Харківського вищого коледжу мистецтв.

 

  Оцінювання конкурсантів у відповідності до умов конкурсу проводилося за єдиними критеріями, а саме: художній рівень вибраного твору, відповідність віку; режисерське вирішення вистави; виконавська майстерність; акторський ансамбль; сценографія та костюми; музичне оформлення.

 

  Під час оголошення результатів конкурсу голова журі – Людмила Андріївна Важньова відмітила, що конкурс це своєрідний маленький фінал та водночас нова точка відліку на майбутнє. Для учнів та викладачів це дуже важлива професійна оцінка зробленого, такий собі погляд з боку.

 

  Перевернута ще одна сторінка Дивосвіту країни Театралії, в якій так комфортно почувають себе її юні мешканці – закохані у дивовижний світ театру. Попереду у них багато виходів на сцену, і досвід отриманий на цьому конкурсі, його творча атмосфера та позитивні емоції, безперечно, стануть їм у нагоді.

 

Результати обласного конкурсу театральних мініатюр
«Дивосвіт країни «Театралії»

 

ГРАН Прі конкурсу Театральний колектив «Фантазери» – ХДШМ № 3
/викладач Світлічна Олена Андріївна; концертмейстер Почипецька Неля Василівна/

 

Номінація «Лялькова вистава»

Лауреат I ступеня

Театральний колектив «Тутті»
Харківська дитяча школа мистецтв №3
/викладач Птушкіна Марина Володимирівна;
концертмейстер Дмитрієва Анастасія Володимирівна/

 

Номінація «Драматична вистава»

Лауреат II ступеня

Театральний колектив «Сюрприз»
Харківська школа сучасних театрально-сценічних напрямів
/викладачі: Романцева Маргарита Олександрівна, Корольова Людмила Олександрівна, Яценко Олена Валеріївна, Воробйова Олена Петрівна, Мартинова Ольга Станіславівна/

 

Лауреат II ступеня

3 клас театрального відділення
Харківська школа сучасних театрально-сценічних напрямів
/викладачі: Мартиненко Єгор Володимирович, Супрун Олена Ігорівна, Прасолова Олена Василівна/

 

Лауреат III ступеня

Театральний колектив «Дон Дієз»
Харківська дитяча музична школа №9 ім.В.Сокальського
/викладачі: Хворостова Марина Володимирівна, Дубінін Едуард Володимирович,
Попова Олена Валеріївна/

 

ДИПЛОМ

«За театральне втілення класичної дитячої літератури»
Театральний колектив «Сонечко»
Зачепилівська дитяча музична школа
/викладач Чулей Світлана Дмитрівна/

 

ДИПЛОМ
«За кращу жіночу роль»
Марія Дуброва
учениця Харківської дитячої школи мистецтв №5 ім.І.Дунаєвського
/викладач Шульга Ольга Юріївна/