Post navigation

Обласна нарада керівників мистецьких шкіл Харківщини

30 серпня 2018

 

  30 серпня 2018 року в приміщенні Харківського художнього училища відбулась обласна нарада керівників мистецьких шкіл Харківщини “Про підсумки розвитку мистецької початкової освіти у сфері культури Харківської області в 2017-2018 навчальному році та завдання на 2018-2019 навчальний рік”. У нараді взяли участь 78 директорів мистецьких шкіл. З метою розповсюдження кращого педагогічного досвіду до уваги учасників наради була представлена виставка навчально-методичних посібників переможців Обласного конкурсу з розробки навчально-методичних матеріалів, програм для мистецьких шкіл Харківської області.

  Заступник начальника Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Плотнік Наталія Анатоліївна привітала керівників та педагогічних працівників з новим навчальним роком, проаналізувала роботу закладів, ознайомила з новою редакцією Положення про атестацію педагогічних працівників закладів (установ) освіти сфери культури, що істотно змінює порядок атестації педагогічних працівників. Наталія Анатоліївна націлила керівників мистецьких шкіл на успішне виконання Концепції сучасної мистецької школи. Вона підкреслила, що підвищення якості освіти та розвиток талановитої дитини — головна мета сьогодення, саме тому педагогічні працівники повинні змінити своє ставлення до роботи і стати лідерами в управлінні змінами на місцях. Почесними грамотами Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації були нагороджені керівники-ювіляри.

  Стецюк Валентина Олексіївна, головний спеціаліст відділу соціокультурного розвитку, мистецтв та навчальних закладів Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, детально висвітлила актуальні питання, що стосуються впровадження Положення про атестацію педагогічних працівників закладів (установ) освіти сфери культури, акцентувала увагу керівників мистецьких шкіл на основних змінах в процедурі проведення атестації педагогічних працівників.

  Директор Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Самоварова Тамара Михайлівна проаналізувала трирічну спільну роботу Центру та мистецьких шкіл області над єдиною методичною темою: “Академізм як школа — звернення до стійких, усталених норм та канонів”, відзначила позитивні зрушення в методичній роботі мистецьких шкіл, підвищення зацікавленості з боку викладачів щодо участі в різноманітних семінарських заняттях, майстер-класах та творчих конкурсах.

  Нова форма методичної роботи з обласними мистецькими школами в рамках Зональних методичних об’єднань активізувала роботу на місцях та створила умови для надання практичної допомоги педпрацівникам усіх спеціальностей. Тамара Михайлівна підкреслила, що і надалі така робота буде продовжуватись з урахуванням пропозицій керівників. Були розглянуті основні заходи 2018-2019 навчального року, що направлені на реалізацію нової методичної теми: “Підвищення педагогічної майстерності — ефективний засіб удосконалення освітнього процесу мистецької школи”.

  За результатами наради учасники визначилися з подальшими планами роботи та вирішили, за дорученням Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, з 11 по 14 вересня в Центрі провести консультації для голів та секретарів атестаційних комісій щодо опанування Положення про атестацію педагогічних працівників закладів (установ) освіти сфери культури.

  Вітаємо керівників та педагогічних працівників мистецьких шкіл з початком нового навчального року! Бажаємо здоров’я, успіхів у роботі та талановитих учнів, які у майбутньому неодноразово прославлять нашу Харківщину на світових сценах!