Post navigation

Рекуператори у Люботинcькій дитячій музичній школі

10 вересня 2018

 

  7 вересня у Люботинcькій дитячій музичній школі відбулося відкриття міні-проекту, реалізованого в рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє».

 

  Цього року ініціативна група Люботинського товариства інвалідів «Союз Чорнобиль України» на чолі з головою Глущенко М.В. підготувала для участі в конкурсі міні-проект «Ковток свіжого повітря у дивосвіті музичної освіти» (встановлення рекуператорів для вентиляції у дитячій музичній школі).

 

  Проблема до цього була в тому, що музична школа потерпала від надмірної вологості приміщень та плісняви, що створювало дискомфорт для учнів і педагогів. Тепер же в кожному класі та актовій залі встановлено вентиляційне обладнання із рекуперацією тепла. Рекуператори – інноваційний продукт. Рекуперація здійснюється завдяки теплообмінникам, які використовують тепло відпрацьованого повітря і ним нагрівають холодне. Всього встановлено 14 пристроїв, які призначені для створення постійного повітряного обміну за допомогою механічної вентиляції, а також рекуперації теплової енергії повітря, що виводиться з приміщення для підігріву приточного очищеного повітря. Незалежно від пори року регулюється баланс вологості повітря і можна підтримувати комфортний клімат з чистим та свіжим повітрям у приміщеннях. Вартість проекту складає 73 205, 60 грн.

 

  На урочисте відкриття міні-проекту завітали міський голова,  перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування у Харківській області, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради, координатор проектів – заступник міського голови В.Рубан і депутати обласної та міської ради.

 

 Директор музичної школи Юлія Еткало висловила слова вдячності конкурсному комітету за вибір саме цього проекту, який дає можливість проводити навчання у комфортних умовах: його реалізація створює сприятливі умови для здоров’я дітей і для зберігання музичних інструментів. Також зазначила, що це вже третій міні-проект, реалізований у рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє».

 

  Ю.Еткало підкреслила, що вихованці музичної школи є талановитими і успішними: вони щорічно входять до 30-ти найкращих юних музикантів області і отримують стипендію голови ХОДА «Надія Слобожанщини», а ансамбль бандуристів «Вишиваночка» успішно виступає у складі Обласної дитячої капели бандуристів.

 

  Керівнику музичного закладу вручено сертифікат .

 

За матеріалами Радника Люботинського міського голови Л.В.Куденко та офіційного сайту виконавчого комітету Люботинської міської ради http://lubotin-rada.gov.ua/