Post navigation

Підвищення кваліфікації завідувачів бібліотек-філій

21 вересня 2018

 

  Більше двадцяти завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників Харківської області та міста Харкова з 17 вересня по 21 вересня 2018 року навчалися на короткотерміновому семінарі з підвищення кваліфікації за тематикою “Діяльність публічних бібліотек-філій у соціокультурному просторі регіону: пошук нових форм та методів роботи”.

 

  До уваги слухачів були запропоновані різні форми навчання: змістовні лекції, консультації, практичні та інтерактивні заняття, методичні рекомендації з професійних питань.

 

  Корисними були лекції з правого регулювання діяльності бібліотечних закладів та трудового законодавства України, а також питання психології ділового спілкування в бібліотеці.

 

  У ході консультації були розглянуті питання пересистематизації книжкового фонду та організації систематичного каталогу, особливості індексування за УДК художньої літератури, планування роботи публічних бібліотек, аналіз інформаційних звітів публічних бібліотек Харківської області та багато інших професійних питань.

 

  Заняття проходили на базі Центру та провідних бібліотек міста Харкова. Слухачі мали змогу отримати консультації провідних фахівців Харківської обласної універсальної бібліотеки, Харківської обласної бібліотеки для дітей, Харківської обласної бібліотеки для юнацтва, МСТМБ ім. К.С.Станіславського.