Post navigation

Cвято МУЗИКИ у Люботинській дитячій музичній школі

04 жовтня 2018

 

Музика – царство мелодій, вічна чудова краса,
Ніжна і тиха, як подих, грізна, як літня гроза.
Серце і душу зворушить, тугу наверне в очах,
Радує, солодко мучить, виллється в росах-сльозах.

 

  1 жовтня по всьому світу відзначається Міжнародний день музики. Це свято було засновано в 1975 році за рішенням ЮНЕСКО, вважається, що одним з ініціаторів створення подібного свята виступив композитор Дмитро Шостакович.

  Міжнародний день музики – це свято для співаків і музикантів, для композиторів, учителів музики та викладачів консерваторій, студентів та учнів музичних навчальних закладів, але його можуть відзначати і, просто, всі любителі музики.

  У Люботинській дитячій школі в цей день пройшов святковий концерт «Музика об’єднує». Учні, їхні батьки та викладачі здійснили невелику подорож в країну музичних інструментів на планету Барвистої музики. На святі були присутні і почесні гості: адміністрація та депутати міської ради.

  У концерті звучали чарівні звуки фортепіано, бандури, гітари, акордеону, шумових інструментів. Діти порадували слухачів виконанням вокальних композицій. У концерті взяли участь як учні старших класів музичної школи, так і першокласники. Глядачі зустрічали юних музикантів бурхливими оплесками, адже учні музичної школи – талановиті артисти, яскраві особистості. Але наші таланти знають, що щоденний мистецький труд залишається в музичних класах, а сценічне виконання є доволі складним процесом. Маючи всього одну єдину спробу, без права на помилку, учень повинен відобразити весь спектр художніх завдань. І без перебільшення можна сказати, що учасникам концерту це вдалося.

  Вітаємо зі святом всіх цінителів цього прекрасного виду мистецтва. Бажаємо, щоб музика назавжди залишалася супутницею нашого життя. Адже жодний вид мистецтва не може зрівнятися з музикою силою свого емоційного впливу на наші людські душі. Нехай вона продовжує надихати та окриляти нас, додавати життєвих сил та позитивних емоцій, приємних почуттів та чудового настрою!

 

За матеріалами директора Люботинської ДМШ Ю.В.Еткало