Post navigation

Семінар-консультація у Харківському художньому училищі

10 жовтня 2018

 

  10 жовтня 2018 року в приміщенні Харківського художнього училища відбувся семінар-консультація для викладачів образотворчих дисциплін мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова з питань якості викладання образотворчих дисциплін у старших класах.  

 

  Семінар-консультацію провели провідні фахівці училища – Савченко Костянтин Юрійович, директор училища, заслужений художник України, академік живопису, член Національної спілки художників України та Жугар Вікторія Павлівна, завідуюча предметно-циклової комісії училища «Живопис та композиція», член Національної спілки художників України.

 

  Обов’язковою умовою участі в заході була наявність учнівських робіт /5 робіт учнів старших класів/, що виконані в різних техніках за довільним вибором викладача.

 

  Важливими для учасників семінару стали індивідуальні консультації викладачів вищої школи на підставі аналізу поданих робіт, рекомендації та фахові поради з питань подолання недоліків. В якості дидактичного матеріалу учасникам заходу було продемонстровано багато найкращих робіт студентів молодших курсів, виконаних в різних техніках. Показ супроводжувався докладним аналізом та коментарями.

 

  Підвищення якості викладання образотворчих дисциплін саме в старших класах мистецьких шкіл є спільним першочерговим завданням викладачів початкової та передвищої мистецької освіти.

 

 Учасники семінару отримали також інформацію стосовно найбільш розповсюджених недоліків в учнівських роботах, що брали участь в обласних дитячих конкурсах та оглядах.

 

  Дякуємо викладачам Харківського художнього училища за активну творчу співпрацю та корисні поради стосовно подальшої роботи усіх зацікавлених викладачів з образотворчого мистецтва мистецьких шкіл області та міста.