Post navigation

Засідання Лозівського зонального методичного об’єднання

25 жовтня 2018

 

  25 жовтня 2018 року в приміщенні Лозівської дитячої музичної школи відбувся методичний семінар в рамках роботи Лозівського зонального методичного об’єднання.

 

  Учасниками семінару стали 36 викладачів музично-теоретичних дисциплін та керівників учнівських колективів мистецьких шкіл Лозівського зонального методичного об’єднання.

 

  Заступник директора ОНМЦПК Волошко Наталя Валентинівна виступила з доповіддю на тему “Підготовка відкритого уроку”, надала методичні рекомендації щодо підготовки та організації відкритого уроку в мистецькій школі та участі в обласному конкурсі відкритих уроків “Панорама педагогічних досягнень”.  Викладач Лозівської ДМШ Чуйко Валентина Володимирівна провела відкритий урок на тему “Брейн-ринг з української та зарубіжної музичних літератур” для учнів 4-х класів. 14 учнів у складі двох команд демонстрували отримані знання в ігровій формі. Основним методом навчання на цьому уроці була самостійна робота учнів.

 

  Викладач підготував цікаві завдання на розвиток уваги, логіки, творчості та ерудиції учасників. Відкритий урок став захоплюючим змаганням та яскравим святом для учнів, які вчилися використовувати в новій ситуації раніше отримані знання. Музичне супроводження, наочно-дидактичний матеріал та динаміка проведення уроку сприяли закріпленню засвоєного матеріалу. У відкритому уроці брав участь Фольклорний ансамбль “Щебетушечки” (керівник Чуйко В.В.). Також до активної участі були залучені викладачі музично-теоретичних дисциплін, які теж відповідали на запитання та допомагали командам.

 

  Методичний семінар завершив ярмарок методичних ідей “Колективне музичення”. Керівники ансамблів — переможців Обласного огляду-конкурсу “Весняний вернісаж” обмінялися досвідом роботи з творчим колективом, вибору репертуару, підвищення рівня виконавської майстерності та створення умов для активної участі учнів у складі колективів в різноманітних заходах.

 

  Треба відзначити відповідальне ставлення та професійний підхід керівників мистецьких шкіл Лозівського зонального методичного об’єднання до організації та проведення методичних семінарів. Лозівська ДМШ, як опорна школа, стала освітньо-мистецькою платформою для вивчення та поширення передового педагогічного досвіду, розкриття творчої індивідуальності кожного педпрацівника та активізації спільної діяльності викладачів.