Post navigation

Екскурсія до ХНАТОБУ ім. Лисенка

29 жовтня 2018

 

  ХНАТОБ ім. М.Лисенка відкрив доступ для відвідувачів у творчі майстерні і демонструє, як творять вистави.

 

  Учні класу сольного співу викладача Колесник О.І. та Основи акторської майстерності викладача Еткало Ю.В. Люботинської ДМШ разом з викладачем музично-теоретичних дисциплін Чернаті А.І. мали унікальну можливість пройтись коридорами театру, зазвичай прихованими для глядачів, побачити, де народжуються декорації та костюми, побувати на сцені, поспостерігати за репетицією опери Дж. Пуччіні «Турандот».

 

  Діти та дорослі мали можливість подивитись «де, як, та хто» створює важливі елементи будь-якого спектаклю: костюми для акторів та декорації для постановок. У декоративному цеху найсміливіші навіть приміряли на себе елементи театрального костюму, і так би мовити, “відчули себе в образі….”.

 

  Незабутнє враження справила на учнів закулісна частина театру, де за 10-ти метровими дверима сховані декорації до всіх спектаклів. Там можна побачити і великого дракона, і грецькі статуї, і велетенські колони, і  церковні дзвони і багато всього цікавого.

 

  Всіх вразило і знайомство з художнім цехом, адже із глядацького залу не видно, наскільки декорації є масивні, великі, тому що на сцені вони далеко. Учні побачили великі пензлі, якими малюють художники, декорацію до нової опери та незакінчену картину головного художника ХНАТОБУ «Коловорот».

 

  Крім того, екскурсанти побували у виставковій залі, де юні піаністи мали змогу зіграти на роялі, якому 114 років.

 

  Групу супроводжувала екскурсовод – співробітник оперного театру, яка цікаво та змістовно розповіла юним слухачам про театр.

 

Директор ДМШ Ю.В.Еткало