Post navigation

Стежками рідного краю

29 жовтня 2018

 

Без родини нема України

  Жовтий лист укрив землю, багрянцем і золотом замів стежинки рідного краю і саме в цей час вже котрий рік в комунальному початковому спеціалізованому мистецькому навчальному закладі «Дитяча школа мистецтв смт Нова Водолага» Нововодолазької селищної ради проводиться традиційне родинно-патріотичне свято «Без родини нема України» за мотивами української народної пісні «Ходить Гарбуз по городу». Цього разу Берегиня української культури, мистецтва, традицій і звичаїв українського народу, роль якої виконувала директор школи А.Ю. Абрамович, направила «юних дослідників і журналістів» зібрати інформацію та доповісти Всесвіту через прямий ефір про те, чи живі українські традиції. Отримавши карти маршрутів, всі вирушили в дорогу по містах Гарбузової держави.

 

  Зібрана інформація передавалася до відео центру для монтування фото та відео, над якою працювали Берегиня та Оператор О.Ф. Абдула. «Юні дослідники» побували у маєтках: Буряків – Гарбузових Свояків (Р.М. Набока, М.Т. Калінін), у Морквиць – Гарбузових Сестриць (І.А. Скриннікова, Л.І. Марюхна), завітали до Квасолі (Є.О. Медведєва), Бараболі (К.М. Головешко, В.О. Галімуханова), Огірочків – Гарбузових синів, дочок (Є.О. Козерод, К.М. Дігтяр), до Старого Боба (С.Г. Борисов) та Казки (Н.А. Курлович). У їхніх господах «юні дослідники» поринали у світ традиційного українського народного мистецтва: музики, пісні, танцю, декоративно-вжиткового мистецтва та казок і мали змогу практично доторкнутися до скарбів народної творчості.

 

  А завершився маршрут у господі Гарбуза (А.Г. Пелехатий) і Дині (Т.Ю. Плавун), де всі присутні переглянули зібрані матеріали, які підтверджували, що народні традиції живі і жити будуть вічно та разом з Берегинею передали їх у Всесвіт. Провідником маршруту був досвідчений Огірочок (Н.Ю. Євтушенко).

 

  За добре виконану роботу Господар Гарбуз запросив усіх поласувати смачною гарбузовою кашею.