Post navigation

Засідання Балаклійського зонального методичного об’єднання

01 листопада 2018

 

  Вже другий рік поспіль працює Балаклійське зональне методичне об’єднання, до складу якого входять Балаклійська, Другоіванівська, Слобожанська, Донецька, П’ятигорська, Зміївська, Савинська, Ізюмська дитячі музичні школи та Ізюмська дитяча художня школа. За цей період було проведено багато заходів з вивчення, узагальнення та поширення передового педагогічного досвіду.

 

  01 листопада 2018 року на базі Балаклійської дитячої музичної школи відбулося засідання методичного об’єднання:

 

  • доповідь методиста ОНМЦПК Лагутіної Н.Г. «Підготовка відкритого уроку», в ході якої усі присутні отримали змістовну інформацію щодо форм проведення відкритого уроку, його структури, методичні рекомендації щодо підготовки до Обласного конкурсу відкритих уроків «Панорама педагогічних досягнень». Лагутіна Н.Г. надала докладну інформацію про ведення Методичного щоденника педагогічного працівника.
  • доповідь викладача Балаклійської дитячої музичної школи Вороної Ю.М. «З досвіду методичної роботи викладачів вокально-хорових дисциплін Балаклійського зонального методичного об’єднання», в якій було докладно висвітлено основні засоби роботи викладачів, а саме: координація навчально-методичної, організаційної роботи, здійснення методичного забезпечення викладання вокально-хорових дисциплін, втілення в практику нових методик, обмін педагогічним досвідом, робота з обдарованими учнями та професійна орієнтація, проведення творчих змагань учнів та їх учать у конкурсах різних рівнів.
  • презентація збірки обробок українських пісень «На крилах пісень. Зошит перший», яка є результатом багаторічної роботи викладача методиста Балаклійської дитячої музичної школи Т.А. Шерстюк.

 

  Методичний семінар для викладачів класу фортепіано на тему: «Розвиток технічних навичок в процесі роботи над творами віртуозного характеру на уроках фортепіано». Організатор семінару — завідуюча фортепіанним відділом Балаклійської дитячої музичної школи Н.В. Волик розповіла про основну мету технічного виховання учнів мистецьких шкіл, принципи розвитку ігрового апарату, провела відкритий урок з ученицею 3 класу М. Онуфрієнко. Також своїм педагогічним досвідом поділився викладач Слобожанської ДМШ О.В. Лізогубенко з ученицею 7 класу В. Щербак. Семінар пройшов у теплій дружній атмосфері, учасники побачили цікаві форми роботи та вправи для розвитку технічної майстерності юних виконавців.

 

  Наприкінці засідання Н.Г. Лагутіна подякувала викладачам за участь, ґрунтовну підготовку до заходів та відповідальне ставлення до своєї роботи. Доповідачі отримали подяки за участь, а учні — солодкі призи.