Post navigation

Засідання Дергачівського та Богодухівського ЗМО

02 листопада

 

  У методичних семінарах Дергачівського та Богодухівського зональних методичних об’єднань взяли участь директори та 67 викладачів 7 мистецьких шкіл.

  Учасники семінарів отримали змістовну інформацію щодо підготовки та проведення відкритих уроків на різних рівнях, методичні рекомендації щодо ведення Методичного щоденника педагогічного працівника та отримали відповіді на всі актуальні питання організації методичної роботи згідно плану ОНМЦПК.

 

  В рамках семінарів відбулися відкриті уроки:

викладачів Дергачівської ДМШ Тадеуш К.А. “Технічний розвиток учнів молодших класів” (для викладачів класу фортепіано) та Бондаренко Н.І. “Робота над штрихами” (для викладачів класу баяну, акордеону);

викладача Богодухівської ДМШ ім. В.Т. Борисова Сластін Л.М. “Початковий етап роботи над багатоголоссям з учнями в молодшому хорі” (для викладачів класу сольного співу та хорових дисциплін).

 

  Треба відзначити ґрунтовну підготовку викладачів до проведення відкритих уроків. На конкретних прикладах учасники семінарів побачили ефективні методи та педагогічні засоби, що використовуються при опануванні складних тем технічного розвитку учнів-початківців в класі фортепіано, роботи над багатоголоссям в молодшому хорі та роботи над штрихами в класі баяну.

 

  На жаль, викладачі та керівники Одноробівської, Старосалтівської та Вовчанської музичних шкіл не взяли участь в засіданнях, тим самим не використали можливість отримання нової важливої інформації для подальшої роботи.

 

  Сподіваємось, що спільна праця викладачів різних шкіл допоможе їм у вирішенні нагальних питань освіти та виховання учнів, адже саме в межах методичних об’єднань викладачі мають змогу проявити себе, обмінятися досвідом з колегами, узнати новий методичний матеріал.