Post navigation

Семінар-практикум педмайстерності викладачів класу гітари

07 листопада 2018

 

  07 листопада 2018 року на базі Харківської дитячої музичної школи №15 імені В.А. Моцарта було проведено семінар-практикум педагогічної майстерності для викладачів класу гітари мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова. Своїми методичними напрацюваннями поділилися троє викладачів з мистецьких шкіл міста Харкова.  

 

  Палагіна Олена Вікторівна, викладач класу гітари Харківської дитячої музичної школи № 9 імені В.І. Сокальського у форматі відкритого уроку за темою «Актуальні питання роботи з учнем на початковому етапі у класі гітари».

 

  Викладач з багаторічним досвідом звернула увагу на певні особисті поради та рекомендації, щодо підходів та методики роботи на початковому етапі з учнями у класі гітари.

 

  Белозерова Інна Іванівна, викладач класу гітари Харківської дитячої музичної школи № 14 на прикладі авторських п’єс розкрила тему «Формування художнього образу в учнів класу гітари».

 

  Твори автора представили її учні: Бакай Олександр, Лозина Денис та Шевченко Ольга. Було виконано як дуетні так і сольні твори. Це стало прекрасним практичним доповненням до теоретичних висловлень та характеристик Інни Іванівни. Присутні фахівці виказали інтерес до почутих творів та наголосили про необхідність їх розповсюдження.

 

  Щербак Ірина Григорівна, викладач класу гітари Харківської дитячої музичної школи № 15 імені В.А. Моцарта у семінарі розкрила тему «Розвиток музично – образного мислення учня класу гітари».

 

  Вона підкреслила, що початковий етап навчання не тільки пов’язаний з засвоєнням ігрових прийомів, а також з розвитком музичних здібностей та мислення.

 

  Розкрити задану тему викладачу допомогли учні її класу Романенко Катерина та Іванов Ярослав.

 

  Слухачі виказали задоволення насиченим змістом семінару –практикуму педагогічної майстерності, зазначили важливість та необхідність продовження проведення певного циклу семінарів.