Post navigation

Цікава зустріч з берегинею української пісні

07 листопада 2018

 

  Нещодавно учням класу народного співу Балаклійської дитячої музичної школи пощастило зустрітися з Русланою Лоцман – заслуженою артисткою України, кандидатом педагогічних наук, директором Народної філармонії, викладачем народного співу Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова. А ще Руслана – ініціатор створення музею Живої Української пісні, в якому зберігаються не лише збірки й записи пісень усієї України та фото видатних співаків і колективів. Тут завжди лунає українська народна пісня в живому виконанні всіх артистів, які бувають у цьому музеї.

 

  Руслана Лоцман разом зі своїм чоловіком Дмитром, мамою Галиною та творчою групою започаткували цікавий проект: відвідати музеї України, що пов’язані з іменами видатних українських співаків, і донести цю інформацію до всіх шанувальників української пісні. Оскільки наш Балаклійський краєзнавчий музей має багатий матеріал, пов’язаний з життям і творчістю славетної землячки Оксани Петрусенко, то неможливо було оминути цей заклад. Там наші діти й зустрілися з талановитою співачкою.

 

  Усі подарунки та сувеніри, які дарували люди для музею Живої Української пісні, Руслана складає у величезну жовту валізу. Тож до цієї валізи потрапила й збірка Тетяни Шерстюк “На крилах пісень. Зошит перший”, до якої увійшли обробки українських народних календарно-обрядових пісень. Також знайшли своє місце у валізі буклет про історію народного гурту народної пісні “Весела Слобода” та комплект відеодисків з концертними виступами колективу. На прохання творчої групи Т. А. Шерстюк розповіла про основні напрямки своєї роботи в плані збереження й розвитку національної культури на Балаклійщині та виховання патріотів України через любов до української пісні, а також про зміст своєї збірки, створення якої є результатом багаторічної праці з учнями класу народного співу. Ілюструючи наповнення збірки, юні співачки виконали весняну ігрову пісню “А задумав чижик” та колядку “В Віфлеємі новина”, а потім усі разом з Русланою співали пісню з репертуару Оксани Петрусенко “Чи я в лузі не калина була”. Подарунком від Руслани стали збірочка дитячих пісень з нотами та диск із записом українських пісень у виконанні співачки.

 

  Ця незабутня зустріч знімалася на відео й також увійшла до відеотеки музею Живої Української пісні.