Post navigation

Свято відзначило срібний ювілей

 

  Свято Першокласника в Балаклійській дитячій музичній школі вперше відбулось восени 1994 року. З тих пір воно стало доброю традицією, а цьогоріч відзначило свій срібний ювілей! Автором проекту, сценаристом, режисером та незмінною ведучою цього прекрасного й зворушливого дійства є викладач-методист Тетяна Андріївна Шерстюк. Його чекають усі: учні, вчителі, батьки, а найбільше – першокласники, які вперше переступили поріг музичної школи, аби навчитися грати, співати, зображувати навколишній світ засобами образотворчого мистецтва.

  Щороку свято відбувається в театралізованій формі, де до малят приходять музичні персонажі та казкові герої. Не залишаються осторонь і першокласники, які беруть безпосередню участь у виставі: відгадують загадки, відповідають на запитання, шукають і знаходять загублені ноти чи кольори. А ще вони демонструють свої перші кроки в мистецтві.

  …Перші звуки, що народжуються від торкання струн чи клавіш маленькими дитячими пальчиками… Вони ще не дуже впевнені, але зворушують до сліз… Тремтять маленькі голосочки… Не слухається пензлик… Та пройде деякий час – і ми будемо пишатись успіхами наших музикантів, милуватись чудовими картинами юних художників, які прийдуть на свій випускний вечір. Можливо, серед них – майбутній Ріхтер чи Солов’яненко, Рєпін чи Ростропович…

  Цього року до першокласників, окрім традиційних персонажів (Золотої Осені, Скрипкового та Басового ключів, Веселки), завітали Білосніжка та веселі гноми, які разом з малятами відшукали загублені ноти й веселкові кольори, що їх викрала невгамовна Сорока. Малюки також продемонстрували всім свої перші успіхи в опануванні музичних інструментів, оволодінні навичками сольного та хорового співу, вивченні азів образотворчого мистецтва.

  Кожен першокласник отримав пам’ятне Посвідчення, а також подарунок – святкову барвисту повітряну кульку на згадку про ювілейне свято, яке завершилось веселим хороводом з казковими героями.

  Немає сумніву, що ці перші кроки маленьких музикантів та художників стануть початком нелегкої, але цікавої подорожі до вершин мистецького Олімпу.