Post navigation

Семінар-практикум викладачів класу балалайки

21 листопада 2018

 

  21 листопада 2018 року на базі Харківської дитячої музичної школи №12 імені К.І. Шульженко пройшов семінар-практикум педагогічної майстерності викладачів класу балалайки мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за темою «Сучасна школа гри на балалайці А. Горбачова та І. Іншакова – послідовність та новації в методиці гри на балалайці. Порівняльний аналіз». Семінар провів Булгаков Євген Сергійович, викладач-методист вищої категорії Харківської дитячої музичної школи №9 імені В.І. Сокальського .

  На початку семінару Булгаков Е.С. представив та проаналізував видання та методичні розробки, що допомагають в роботі викладача класу балалайки, видані до 2018 року, поділився власними напрацюваннями стосовно методики викладання гри на балалайці.

  Основну увагу Булгаков Е.С. сконцентрував на представленні нового видання 2018 року «Сучасна школа гри на балалайці» А. Горбачова та І. Іншакова. Він досить детально познайомив слухачів з особливостями посібника, підкреслив, що в ньому охоплено усі етапи навчання: початкове освоєння основних та колористичних прийомів гри, розвиток та вдосконалення виконавської техніки.

  У ході семінару слухачі жваво обговорювали порушену тему та мали можливість ставити доповідачеві запитання, на які одержували конкретні методичні поради.

  Учасники семінару-практикуму відмітили також дуже вдалий та професійний підхід до викладення запропонованого матеріалу Булгаковим Є.С.