Post navigation

Готуємося до конкурсу разом!

05 грудня 2018

 

Викладачі театральних дисциплін (фахівці з «Основ сценічної мови») мистецьких шкіл Харківської області та м. Харкова відвідали семінарське заняття «Літературна Слобожанщина» /в рамках підготовки до Обласного конкурсу читців «Моє натхнення»/. Відповідно до положення про конкурс, учні-конкурсанти повинні представити обов’язковий твір авторів Слобожанщини. На допомогу викладачам й було організовано тематичне навчання.

 

  Слобожанщина славиться іменами митців, які посідають визначне місце у літературному житті України. Викладач вищої категорії Харківського вищого коледжу мистецтв Олена Василівна Мельник ознайомила присутніх з літературним розмаїттям Слобожанщини. Семінар пройшов у форматі творчого спілкування однодумців. Такий формат передбачає розповіді про маловідомі факти з життя класиків української літератури, нові прочитання відомих творів, а також огляд творчості маловідомих авторів з посиланнями на джерела інформації.

 

  Усі бажаючи отримали фахові консультації з орфоепічних норм сучасної української літературної мови.

 

  Подібні заходи є корисними та дієвими не тільки при підготовці до конкурсних заходів, але й сприяють загальнокультурному розвитку фахівців мистецьких шкіл.