Post navigation

Семінар-практикум викладачів класу цимбалів

05 грудня 2018

 

05 грудня 2018 року в Харківському національному університеті мистецтв імені І.П.Котляревського пройшов семінар-практикум педагогічної майстерності викладачів класу цимбалів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за темою «Основні вимоги до постановки ігрового апарату учнів молодших класів цимбалів». Семінар провела Костенко Олени Опанасівни, доцент кафедри «Народні інструменти України» Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, заслужений діяч мистецтв України.

  Основну увагу Олена Опанасівна звернула на питаннях посадки за інструментом та постановки. ЇЇ промовляння: «Цимбали – інструмент особливий та складний…», «Посадка за інструментом, постановка та якість звука дуже пов’язані між собою…», «Цимбали – це симфонічний оркестр…» та інші, були відправними в обговоренні.

  До семінару були долучені студенти класу Костенко О.О.: Зорова Майя (ХМУ ім.Б.Лятошинського); Кущ Анастасія, Шморгун Анастасія, Аулова Анна, Гуменюк Юлія (ХНУМ ім. І.П. Котляревського). Їх яскраві виступи стали вдалим доповненням та прикладом до методичних порад Костенко О.О.

  У ході семінару присутні жваво обговорювали задану тему, ставили доповідачеві запитання, на які одержували конкретні методичні відповіді та поради.