Post navigation

Творчий турнір з теоретичних дисциплін в Балаклійській ДМШ

05 грудня 2018

 

05 грудня 2018 року в приміщенні Балаклійської ДМШ відбувся ІІ Відкритий творчий турнір з теоретичних дисциплін «Ерудит», в якому взяли участь три команди учнів мистецьких шкіл зонального методичного об’єднання: Балаклійської, Савинської та Ізюмської ДМШ.

 

 Оцінювало змагання компетентне та неупереджене журі: методист ОНМЦПК Лагутіна Н.Г., директор Балаклійської ДМШ Сирова Т.Є, заступник директора Балаклійської ДМШ Лимарова О.С. та викладач –методист Шерстюк Т.А. Організаторами та ведучими заходу виступили викладачі теоретичних дисциплін Балаклійської ДМШ Самарська О.Л. та Шустова О.А.

 

  Творчий турнір складався з 9 конкурсів: «Візитівка». «Виправ помилку». «Вгадай музичну форму», «Секвенція», «Чорна скринька», «Музичний диктант», «Незвичайна вікторина», «Кросворд» та «Де логіка?». Учасники команд мали можливість застосувати та перевірити свої знання з сольфеджіо та музичної літератури в цікавій ігровій формі.

 

  Справжньою окрасою творчого змагання стали виступи ансамблю викладачів «Бравіссімо», учнівського дуету у складі Корнієнко Анни та Жабської Анни (Ізюмська ДМШ) та ансамблю «Веселі скрипалі» (Балаклійська ДМШ). Бурхливими оплесками вітали виступ юного гітариста, учня 2 класу Ізюмської ДМШ Труфанова Андрія (викладач Іванов С.О.).

 

  Змагання завершилося наступними результатами: звання лауреата І ступеня розділили між собою два учасника – команда Балаклійської ДМШ (викладачі Самарська О.Л. та Шустова О.А.) та команда Ізюмської ДМШ (викладачі Амелічова С.М. та Коркіна О.Ю.), лауреатом ІІ ступеню стала команда Савинської ДМШ (викладач Рябчикова Т.Т.).

 

  Творчий турнір з теоретичних дисциплін є новою, інноваційною формою у вивченні сольфеджіо та музичної літератури, інтегрованим видом позакласного змагання, в якому дуже сподобалося змагатися учасникам команд.

 

  За матеріалами викладача-методиста вищої категорії, завідуючої теоретичним відділом Балаклійської ДМШ Шустової О.А.