Post navigation

ІІІ Всеукраїнський фестиваль вертепів «Вертеп-Фест – 2019»

12 січня 2019

 

12 січня 2019 року стартував ІІІ Всеукраїнський фестиваль вертепів «Вертеп-Фест – 2019». Вертепна хода, веселі вистави та співи, тисячі посмішок та відчуття свята, драйвова атмосфера, 100 колективів з різних куточків України та майже півтори тисячі учасників. Серед них і творчий педагогічний колектив дитячої школи мистецтв смт Нова Водолага «Креативні замальовки», який представляв Нововодолазьку ОТГ.

 

  Масштабна святкова феєрія розпочалася традиційними обрядовими піснями, колядками та щедрівками на майдані Конституції, звідки вирушила урочиста вертепна хода до майдану Свободи. Саме там проходила акція «Нова радість стала» – одночасне виконання однойменної колядки в 30-ти містах України та навіть за кордоном. В цьому році до акції приєдналися 6 країн світу.

 

  Після цього колектив «Креативні замальовки» розпочав виступи на альтернативних майданчиках партнерів Вертеп-Фесту. Там було представлено театралізоване лялькове дійство «Хай буде радість в кожній хаті» на основі традиційної вертепної драми. Вертепники та колядники завжди були бажаними гостями в кожній українській домівці, тож і зустрічали колектив гостинно і привітно. А усмішки та оплески глядачів стали найкращою нагородою для акторів.