Post navigation

Знайомство з творами Артема Вінокурова

13 лютого 2019

 

13 лютого 2019 року в приміщенні Центру відбувся семінар викладачів класу духових інструментів. У рамках семінару Вінокуров Артем Юрійович, викладач Харківської дитячої школи мистецтв №2 імені П.І.Чайковського презентував збірник власних творів та перекладень «П’єси та ансамблі для середніх та старших класів».

 

  Автор докладно розповів про історію створення кожного твору збірки, про ті життєві ситуації, які послужили натхненням для народження того чи іншого музичного тексту. П’єса «Балада» відносить спогади автора до раннього дитинства та до матусиних колискових. «На вулицях Риму» – до мрій про подорожі. В перекладених творах Артем Юрійович звернув увагу на жанрову особливість, техніку дихання, на ніжну та об’ємну звукову палітру при виконанні, а також надав методичні рекомендації для успішного оволодіння усіма труднощами в п’єсах.

 

  У семінарі взяли участь учні А. Вінокурова, з ДШМ №2 імені П. Чайковського та ДМШ №15 імені В.Моцарта які з натхненням проілюстрували твори автора.

 

  У процесі обговорення слухачі цікавилися особливостями виконання представлених п’єс, на що отримали вичерпні методичні поради від автора.

 

  Наприкінці семінару слухачі відмітили, що автор прагне втілити в музиці найважливіші цінності людства: віру, добро і красу.