Post navigation

Семінар-практикум викладачів класу баяна та акордеона

20 лютого 2019

 

20 лютого 2019 року в Харківській дитячій школі мистецтв №3 пройшов семінар-практикум педагогічної майстерності викладачів класу баяна та акордеона мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова. 

 

  Кущ Людмила Григорівна, викладач Харківської дитячої музичної школи №14 виступила з темою «Робота над засобами виразності та художнім образом в класі баяну та акордеону». В теоретичній частині вона визначила поняття «художній образ твору», розповіла як навчитися розкривати задум твору за допомогою засобів художньої виразності та основні етапи у роботі над художнім образом.

 

  Людмила Григорівна, за допомогою учнів свого класу (Лисенко Софія (акордеон), Удовиченко Григорій (баян) 2 клас та Крохмаль Ілля (баян) 6 клас), щиро та цікаво розкрила прийоми власної майстерності в роботі з учнями на задану тему.

 

  У продовженні семінару Савченко Віталій Олександрович, викладач Харківської дитячої школи мистецтв №3 поділився напрацюваннями з сучасного психолого-педагогічного підходу щодо згуртування дитячого колективу.

 

  У представленій презентації Віталій Олександрович, запропонував головні підходи (методи) роботи, що сприяють згуртуванню дитячого колективу. Навів приклади лідерства в колективі, розподілу обов’язків між учасниками колективу, створення внутрішніх правил у колективі, роботи з батьками та ролі соціальних мереж у розвитку колективу.

 

  Виступ ансамблю акордеоністів «Експресія» під керівництвом Савченка В.О. став яскравим доповненням до розкриття заданої теми.

 

  У ході семінару присутні жваво обговорювали порушені теми, ставили доповідачам запитання, на які одержували конкретні методичні поради.