Post navigation

«В кожній хаті на Вкраїні вареники варять нині»

28 лютого 2019

 

З давніх-давен линули по світу слова про Україну, про щирий і працьовитий народ, про зелені гаї, про тихі ріки та озера. Наша країна славиться багатими традиціями та обрядами, одним з яких є ВЕЧОРНИЦІ.

 

  Віддаючи шану минулому, у Люботинській дитячій музичній школі традиційно проходить театралізоване обрядове дійство «Українські вечорниці», на якому відроджуються усе найдорожче, що є у нашого талановитого народу: його мова, пісня, гумор, доброзичливість і щедрість.

 

   Так, 27 лютого всі присутні на святі мали змогу завітати до однієї з українських хат, де чекала гостинна Господиня, роль якої виконала учениця класу бандури Найпак Катерина. На Вечорниці завітали дівчата та хлопці – учні середніх і старших класів музичної школи. Вони співали українські народні пісні, жартували, ліпили вареники, а Господиня розповідала присутнім про давні секрети дівочої краси та щасливої долі.

 

  Глядачі оплесками вітали Стецька та Уляну у виконанні Федіна Романа і Кульмінської Вероніки, які показали сценку зі «Сватання на Гончарівці» І.Котляревського. Також повеселили присутніх три Куми – Насвіт Єлизавета, Еткало Ярослава і Репецька Єлизавета – сперечаючись, чиї вареники найсмачніші. Дівчат помирив Кум у виконанні Головащенка Ярослава.

 

  На святі звучали українські мелодії у виконанні ансамблів бандуристів «Сонечко» та «Вишиваночка», а також молодшого і старшого ансамблів баяністів-акордеоністів.

 

  Свято вдалось на славу! Дякую всім учням – учасникам, а також всьому педагогічному колективу школи за активну участь у підготовці та проведенні свята. Особлива подяка викладачу класу баяну та акордеону Ткаченку М.І., викладачу хорового співу Готвянській С.М., концертмейстеру Терентьєвій Л.Г., викладачу класу бандури ІвахненкоВ.Я.

 

  Хай ваша хата буде багата і хлібом, і сіллю, і великим добром, і дітьми хорошими, здоров’ям і піснею, злагодою і сімейним теплом.

 

  А всім дітям бажаємо, щоб уміли бачити красу рідного краю і захоплюватись нею. Щоб змалку вивчали традиції, історію свого народу і несли у своїй душі те найкраще, що є у нас, українців!

 

Директор Люботинськіої ДМШ Ю.В.Еткало