Post navigation

Семінар – практикум для викладачів класу гітари

13 березня 2019

 

13 березня 2019 року у приміщенні Харківської дитячої музичної школи №8 імені П.Д. Гайдамаки пройшов семінар – практикум педагогічної майстерності для викладачів класу гітари мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова.

 

  Таранов Роман Олегович, викладач Дергачівської дитячої музичної школи виступив з темою «Робота над мелодією в кантилені у класі гітари». З початку він виконав «Романс» Ж. Монтрейля, що стало особистим відтворенням образу мелодії в кантилені. Вдалим доповненням до виступу Романа Олеговича було виконання творів його ученицею Єрмаковою Марією.

 

  У продовженні семінару Половинка Ірина Олександрівна, викладач Харківської дитячої музичної школи №8 імені П.Д. Гайдамаки розкрила основні підходи у роботі з учнями в освоєнні прийому гри “тремоло” на гітарі.

 

  Вона представила презентацію основних етапів роботи над засвоєнням учнями цього прийому, зосередила увагу на подоланні труднощів, що виникають при виконанні тремоло. Учень Даниленко Андрій продемонстрував вправи та форми роботи при засвоєнні цього прийому гри на гітарі та виконав декілька творів де використовується саме цей прийом гри.

 

  У ході семінару присутні обговорювали запропоновані теми, ставили доповідачам запитання, на які одержували конкретні методичні поради.

 

  Учасники семінару-практикуму запропонували у подальшому продовжити проведення семінарів з розгляду професійних та методичних питань викладання.