Post navigation

Семінар викладачів класу народних інстументів

20 березня 2019

 

20 березня 2019 року у приміщенні Харківського вищого коледжу мистецтв проведено підсумковий семінар–практикум педагогічної майстерності викладачів класу бандури, домри, цимбалів, балалайки, баяна, акордеона мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за темою «Особливості роботи з ансамблями та оркестрами народних інструментів України». Провів семінар Стрілець Андрій Миколайович, старший викладач кафедри «Народні інструменти України» Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, головний диригент Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю, викладач-методист Харківського вищого коледжу мистецтв.

 

  Слухачів семінару щиро привітала директор Харківського вищого коледжу мистецтв Морозко Любов Георгіївна, заслужений працівник культури України. Вона відзначила, що народне мистецтво є провідним і важливим в освіті учнів мистецьких шкіл та студентів мистецьких вишів.

 

  Андрій Миколайович дуже вдало з настроєм, на емоційному підйомі поділився та розповів про підходи у роботі з оркестром, формування його складу, створення партитур, інструментовок, аранжувань творів. Протягом семінару А.М.Стрілець розкрив та обговорив з колегами наступні теми: «Харків – колиска професійної оркестрової майстерності»; робота з творами народного спрямування; ансамблі українських народних інструментів: однорідні і мішані; робота з солістом (оркестрові акомпанементи різного типу); сучасні твори у репертуарі оркестру народних інструментів України; особливості інструментування; специфіка роботи з танцювальним колективом.

 

  У заході взли участь: Оркестр народних інструментів Харківського вищого коледжу мистецтв “Слобожанські візерунки” – керівник Стрілець А. М., фольклорний ансамбль “Слобожаночка”, керівник – заслужена артистка України Шишкіна О. А., ансамбль народного танцю “Закаблуки” керівник – заслужений працівник культури України, Ковалівська О. І., ансамбль народних інструментів “Весняні барви” – керівник Стрілець Т. В., ансамбль скрипалів – керівник Шляхов В. В., ансамбль бандуристів – керівник Ніколенко С.М.

 

  Семінар закінчився, але залишив незабутні враження. Слухачі відмітили, що такий формат проведення семінару збагачує новим досвідом, розширює музичний, освітній кругозір, дозволяє отримувати приємність від спілкування з колегами.

 

  Висловлюємо щиру подяку колективу коледжу, та особисто Стрільцю А.М. за організацію та проведення такого масштабного заходу.