Post navigation

Нарада керівників мистецьких шкіл

10 травня 2019

 

   10 травня 2019 року в приміщенні Харківської дитячої музичної школи №9 імені В.Сокальського відбулася зустріч керівників мистецьких шкіл, коледжів та управлінців у сфері культури Харківської області з Генеральним директором Директорату мистецької освіти Міністерства культури України Тетяною Колос з актуальних питань розвитку початкової мистецької освіти.

 

 Зустріч ініційована та організована Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів за участі начальника Управління культури і туризму обласної державної адміністрації Олега Яцини.

 

  На зустрічі Тетяна Колос відповіла на певні питання щодо опанування освітніх програм та проведення атестації педагогічних працівників мистецьких шкіл, а також окреслила шляхи подальшого просування мистецько-освітньої галузі в напрямку якісних змін.

 

  Учасникам зустрічі було роз’яснено принципи застосування типових освітніх програм та розроблення школами власних освітніх програм, водночас, розвіюючи міфи щодо «зниження професіоналізму» в мистецьких школах у зв’язку з упровадженням нового змісту освіти.

 

  Тетяна Колос висловила побажання педпрацівникам Харківщини залишатися, як і раніше, творчими, креативними, готовими до якісних і позитивних змін, а представникам місцевих органів влади та органам місцевого самоврядування забезпечувати, як завжди, вільний доступ до початкової мистецької освіти шляхом відкриття нових, утримання, матеріально-технічного забезпечення та фінансування існуючих мистецьких шкіл.