Post navigation

Підсумкова виставка художніх робіт

30 травня 2019

 

  30 травня 2019 року в приміщенні Обласної художньої галереї “Мистецтво Слобожанщини” відбулося відкриття Підсумкової виставки художніх робіт учнів – переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої…» та Обласного конкурсу дитячого малюнку «Слобожанщина – мій краю рідний».

 

  У Підсумковій виставці взяли участь переможці обласних конкурсів та учасники з 28 мистецьких шкіл Харківської області. Методист Центру Толочко Ірина Миколаївна привітала усіх гостей та подякувала юним художникам та їх викладачам за активну участь в обласних заходах протягом навчального року, фантазію, розмаїття задумів та втілення індивідуальних творчих проектів в життя.

 

  За результатами обласної олімпіади з історії образотворчого мистецтва, що відбулася в Харківському художньому музеї у формі квесту, Ірина Миколаївна зазначила активізацію творчої роботи викладачів з викладання цієї дисципліни, зацікавленість учнів у поглибленому вивченні історії розвитку школи образотворчого мистецтва Харківщини.

 

  Переможці та учасники обласних конкурсів «Слобожанщина – мій краю рідний», «Великодня писанка», “Хліб у моїй уяві”, олімпіади з історії образотворчого мистецтва «Колекція Харківського художнього музею – перлина Слобожанщини» були нагороджені грамотами та сертифікатами. Окремо було відзначено Обласний конкурс дитячого малюнку “Хліб у моїй уяві”, що проходив у Первомайській дитячій школі мистецтв. Цей конкурс є рекордсменом по кількості учасників, рівню підготовки та організації! 334 художніх роботи зараз експонується в м. Первомайський. Засновник цього конкурсу завідуючий художнім відділенням Первомайської дитячої школи мистецтв Калініченко Микола Володимирович зазначив високій рівень виконавської майстерності учасників, велику кількість талановитих робіт, що відображують почуття любові та поваги учнів до рідної землі та людей, які вирощують хліб.

 

  Учасників виставки музичними подарунками вітали солісти та дуети мистецьких шкіл: Бассараб Ілля та Цьома Анна (ДМШ №12 імені К.І.Шульженко), Абрамян Ролан та Партола Анастасія ( ДМШ№ 9 імені В.І.Сокальського), Калініна Ольга та Курило Сергій (ХСШ № 133 “Ліцей мистецтв”).

 

  Велику вдячність від колективу Центру висловлюємо директору Обласної художньої галереї “Мистецтво Слобожанщини” Лагутіній Вірі Олександрівні за творчу ініціативу та допомогу в організації виставки.

 

  Активна співпраця Центру та викладачів образотворчого мистецтва мистецьких шкіл області та міста сприяє виявленню та розвитку творчих здібностей учнів, набуття ними ціннісних орієнтацій та бажання до втілення нових задумів.