Post navigation

«Рєпін об’єднує світ»

10 червня 2019

 

07 червня у Чугуєві в КЦ «Імідж» відбулась церемонія нагородження переможців 1-го Міжнародного відкритого конкурсу-виставки дитячої творчості «Рєпін об’єднує світ» та відкрилась виставка робіт юних художників. Конкурс, присвячений 175-й річниці з Дня народження Іллі Рєпіна, →” class=”wp-more-tag mce-wp-more” alt=”” title=”Тег «Далее»” data-mce-resize=”false” data-mce-placeholder=”1″ />об’єднав талановитих дітей одразу з чотирьох країн світу – України, Білорусі, Казахстану та Росії. Його започаткували Чугуївська міська рада та Чугуївська дитяча художня школа імені І.Ю. Рєпіна. Перша спроба пера була дуже вдалою, і немає сумнівів, що конкурс стане традиційним для нашого міста – так вважає міський голова Галина Мінаєва, яка очолювала журі конкурсу та вручила нагороди переможцям під час святкової церемонії.

 

  На огляд виставкового комітету були представлені роботи 300 юних художників – учнів художніх шкіл, шкіл мистецтв, художніх відділень мистецьких шкіл, вихованців художніх студій будинків культури. Вік учасників – від 9 до 17 років. Географія конкурсу вражає! Нашу країну на конкурсі представляли юні художники з Харківської області (у тому числі й з Чугуєва), Полтавської, Чернівецької, Запорізької, Тернопільської областей.

 

  Переможців визначало міжнародне журі, до складу якого увійшли Заслужені художники та Заслужені діячі культури та мистецтв України та Росії, представники депутатського корпусу Чугуївської міської ради, керівники місцевого самоврядування. Працювати було нелегко, адже члени журі мали вибрати кращих з 300 талановитих робіт! Для об’єктивності вибору усім роботам були присуджені свої номери, і ніхто з членів журі не міг знати, хто саме автор тієї чи іншої роботи. І ось імена переможців відомі й прийшов час отримувати нагороди!

 

  Церемонія нагородження стала справжнім святом живопису, музики і таланту. У холі учасників церемонії зустрічали музиканти – юні гітаристи. У глядацькій залі панували атмосфера свята і мистецтва. На мольбертах, встановлених на сцені та в глядацькій залі, було розміщено кращі роботи 30 учасників конкурсу. На сцені виступали солісти та колективи Чугуївської дитячої музичної школи.

 

  З привітальним словом до юних художників та їхніх наставників звернулась міський голова Чугуєва Галина Мінаєва, яка, до речі є почесним членом Національної спілки художників України. Під бурхливі оплески глядачів Галина Мінаєва разом із співголовою журі конкурсу Володимиром Непомнящим, директором Чугуївської дитячої художньої школи, членом НСХ України та міжнародної Асоціації художників в Америці, Кавалером Ордену за заслуги Міднародної Академії Мистецтв, вручили нагороди дипломантам, лауреатам та володарям Гран-прі конкурсу «Рєпін об’єднує світ». Дуже приємно, що серед них багато чугуївських дітей – вихованців нашої «художки». Це дипломанти Вікторія Іванова та Вікторія Кирилюк, Анастасія Іщак та Микита Личман, лауреат 3 ступеню (бронзова медаль) Віолетта Снурнікова,лауреат 2 ступеню (срібна медаль) Ольга Лацик,лауреати 1 ступеню та золоті нагороди отримали: Юлія Джамєєва, Єлізавета Кретова, Дарина Яковлєва. Гран-Прі та кубки переможців отримали відповідно вікових категорій Аріна Резченко та Софія Єфімова. Нагороди та подарунки отримали не тільки юні художники, а й їхні викладачі. Серед нагороджених під час церемонії у Чугуєві – дипломант конкурсу, Дар’я Могильна з міста Харкова (учениця дитячої художньої школи №2) та лауреат 2-ступеню (срібна медаль), Олександра Герцова з міста Ізюм Харківської області (дитяча художня школа ім. С.І. Васильківського).

 

  На жаль, не всі переможці змогли приїхати на церемонію нагородження, але на святі назвали ім’я кожного, а нагороди їм буде надіслано поштою. Гран-Прі та кубок переможця у молодшій групі отримала Попова Таїс, м Воронеж, Р.Ф. Також гарним сюрпризом для учасників церемонії стали відеозвернення з інших країн від юних художників з Казахстану – лауреат 3 ступеню (бронзова медаль) Пєчєнкіна Поліна, м.Алмати та колектив учнів з Р.Ф м.Серпухів серед котрих лауреат 2 ступеню-Чулкова Ангеліна,лауреат 3 ступеню-Баранова Ксенія та дипломант Паєшина Христина, дипломанти з Білорусі Козел Анастасія та Альховік Анастасія, які не змогли приїхати в Україну й особисто отримати відзнаки переможців конкурсу «Рєпін об’єднує світ».

 

  Ще один сюрприз церемонії – спеціальні нагороди авторам творчих робіт, які було присуджено за пропозицією членів журі конкурс. Їх отримали вихованці мистецьких закладів Казахстану, м. Полтава та Запоріжжя, Чернивецької та Тернопільської обласей та учні ЧДХШ ім.І.Ю.Рєпіна. Вітаємо зі святом дитячої творчості та 175-річчям Іллі Юхимовича Рєпіна.

 

За матеріалами директора Чушуївської ДХШ імені І.Ю. Рєпіна Неопомнящего В.І.