Post navigation

«Веселка» на сцені оперного театру

05 липня 2019

 

Нинішній День захисту дітей запам’ятається назавжди учасникам хору української пісні “Веселка” Балаклійської дитячої музичної школи. Ще б пак: нам випало щастя співати на сцені Харківського Академічного театру опери та балету імені М.В.Лисенка! А випало нам таке щастя завдяки тому, що наш хор переміг у відбірковому турі обласного творчого фестивалю “Молоді таланти Харківщини”, організований Харківською комунальною установою “Обласний центр молоді” під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної. Цього року у фестивалі взяли участь близько 5 тисяч обдарованих дітей області! А найталановитіші з них були названі переможцями й отримали запрошення для участі в Гала-концерті.

 

  Варто зазначити, що “Веселка” була єдиним з хорових колективів області, запрошеним на Гала-концерт! Українська пісня, живе виконання, багатоголосся, музичний супровід народних інструментів – усе це вирізнило нас серед інших виконавців (а їх було 34!). Присутні в залі гаряче вітали юних балаклійців.

 

  А свято було дійсно чудовим! Талановиті співаки й танцювальні колективи з усіх куточків області чарували своїм мистецтвом. Учасників Гала-концерту привітала губернатор Юлія Світлична у своєму відеозверненні, яка передала талановитим дітям сертифікат на 300 путівок до оздоровчих таборів. Завітали на свято до дітлахів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев та директор департаменту освіти і науки Лариса Карпова, які також адресували дітям найщиріші вітання зі святом Дитинства та перемогою в фестивалі. І ще багато цікавого запам’яталось нашим юним землякам: інтерв’ю для телеканалу Р1, смачні ласощі та вітамінки, якими безкоштовно частували дітей, теплі літні фонтани, “Дзеркальний струмінь” – один із символів Харкова, і ще чимало несподіваних сюрпризів.

 

  Участь у Гала-концерті була б неможливою без сприяння Балаклійської райдержадміністрації, яка забезпечила безкоштовний проїзд дітей до театру комфортабельним автобусом.

 

Т. Шерстюк, викладач-методист Балаклійської ДМШ, керівник хору української пісні «Веселка»