Post navigation

Майстер – клас викладачів класу хореографії

25 вересня 2019

 

25 вересня у приміщенні Харківської школи сучасних театрально-сценічних напрямів відбувся майстер – клас викладача закладу, хореографа, фахівця зі сценічного руху та ритмопластики Мартинової Ольги Станіславівни для викладачів хореографічного мистецтва мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за темою «Викладання ритмопластики у хореографічних відділеннях мистецьких шкіл».

 

  Дисципліна “Ритмопластика” є обов’язковим освітнім компонентом Типової освітньої програми елементарного підрівня початкової мистецької освіти, затвердженої Наказом Міністерства культури України від 24.04.2019 № 352.

 

  Учасники заходу мали можливість отримати роз’яснення стосовно авторської концепції викладання ритмопластики, змісту та цілей предмету, його користі та важливості для набуття виконавських компетентностей на початковому етапі навчання. Синтез ритміки, гімнастики і танцю, як сутність ритмопластики, допомагають більш гармонійному фізичному розвитку учня та вихованню його образного мислення. Самовираження дитини через рухи та втілення у різноманітні образи, використання ігрових елементів роблять заняття значно цікавішими та комфортними для учнів, особливо початківців.

 

  Презентація власного досвіду та поради супроводжувались відео – матеріалами, які дали можливість побачити поступове набуття компетентностей учнями викладача від перших кроків до виступу на випускному іспиті.

 

  Творче спілкування з Ольгою Станіславівною буде продовжено на практичному занятті за означеною темою 09 жовтня 2019 року.