Post navigation

Майстер-клас з сольного співу

06 жовтня 2019

 

06 жовтня 2019 року в приміщенні Харківського музичного училища імені Б.М.Лятгошинського пройшов майстер-клас заслуженої артистки України, професора кафедри академічного співу Київської муніципальної академії музики імені Р. Глієра Світлани Боровик.

 

  У заході взяли участь викладачі класу сольного співу мистецьких шкіл Харківщини.

 

  С.Боровик привітала викладачів з професійним святом до якого подарунком став виступ її студентів Анастасії Попович та Рити Рибак.

 

  Під час проведення майстер-класу Світлана Боровик продемонструвала ряд особистих напрацювань, спрямованих на правильну постановку голосу в учнів, розвиток діапазону, звукоутворення та звуковедення. Розкрила питання щодо усунення недоліків, що виникають у процесі роботи, охорони дитячого голосу, особливостей підбору педагогічного репертуару.

 

  Проведення майстер-класу було дуже цікавим та змістовним не тільки для викладачів, а й для учнів мистецьких шкіл Харкова та смт Слобожанське, з якими працювала С.Боровик.

 

  Наприкінці заходу для всіх учасників щирим подарунком став виступ Світлани Боровик з концертмейстером Наталією Лутченко, в якому прозвучали різножанрові вокальні твори.

 

  Присутні викладачі щиро дякували Світлані Боровик за професійне проведення заходу та висловили думку, що саме майстер-класи є чудовою можливістю для обміну досвідом роботи з учнями.