Post navigation

Майстер – клас з викладання ритмопластики

09 жовтня 2019

 

09 жовтня у приміщенні Харківської школи сучасних театрально-сценічних напрямів відбувся майстер – клас викладача закладу, хореографа, фахівця з сценічного руху, ритмопластики Мартинової Ольги Станіславівни для викладачів хореографічного мистецтва мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за темою «Викладання ритмопластики у хореографічних відділеннях мистецьких шкіл». Майстер-клас був логічним продовженням семінарського заняття за означеною темою.

 

  Учасники заходу мали можливість отримати роз’яснення стосовно авторської концепції викладання ритмопластики. Разом з викладачем та її учнями виконувались вправи на розвиток почуття ритму, координації рухів, професійної розтяжки, гнучкості тощо. За думкою викладача, спираючись на багаторічний досвід, усі вправи для початківців доцільно проводити у формі гри, з використанням асоціативної уяви, через втілення певних образів. Вибір вправ та завдань повинні відбуватися обов’язково з урахуванням віку учнів, їх фізичних можливостей та за умови індивідуального підходу до кожної дитини.

 

  Викладачі інших шкіл мали можливість спілкуватися з Ольгою Станіславівною, ставити питання та отримувати практичні поради безпосередньо під час заняття.

 

  Дякуємо за співпрацю всім учасникам заходу. Бажаємо творчих успіхів.