Post navigation

Семінар завідувачів бібліотек-філій

07 – 15 жовтня 2019

 

Семінар з підвищення кваліфікації
завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників Харківської області та міста Харкова

 

Більше тридцяти завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників Харківської області та міста Харкова з 07 жовтня по 11 жовтня 2019 року навчалися на короткотерміновому семінарі з підвищення кваліфікації за тематикою “Діяльність публічних бібліотек-філій у соціокультурному просторі регіону: пошук нових форм та методів роботи”.

 

  Заняття проходили на базі Центру та провідних бібліотек міста Харкова. Слухачі мали змогу отримати консультації провідних фахівців Харківської обласної універсальної бібліотеки, Харківської обласної бібліотеки для дітей, Харківської обласної бібліотеки для юнацтва, Харківського вищого коледжу мистецтв.

 

  Корисними були лекції з правого регулювання діяльності бібліотечних закладів та трудового законодавства України.

 

  Велика увага була приділена розгляду питань практичної діяльності : йшлося про досвід роботи харківських бібліотек у впровадженні нових підходів у наданні бібліотечних послуг мешканцям міста та області.

 

 Слухачам навчально-тематичного семінару були надані рекомендації по впровадженню та використання УДК, навичок роботи з таблицями УДК, побудови та властивості УДК, методики індексування УДК, роз’яснення складних випадків індексування.

 

  До уваги слухачів були запропоновані різні форми навчання: змістовні лекції, консультації, практичні та інтерактивні заняття, методичні рекомендації з професійних питань.