Post navigation

Готоуємося до “Весняного вернісажу”

23 жовтня 2019

 

23 жовтня 2019 року в Харківській дитячій школі мистецтв №4 імені М.Д. Леонтовича відбулось семінарське заняття викладачів класу бандури мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова.

 

  Це була відкрита репетиція зі зведеним ансамблем (капелою) бандуристів – учнів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова, із запланованих у 2019-2020 навчальному році.

 

  Керівник ансамблю Ляшенко Марина Анатоліївна, викладач ДШМ № 5 імені І.О. Дунаєвського, розповіла, що завдяки проекту ОНМЦПК циклу концертів «Звучать народні інструменти», що був проведений в 2016 році, зведений ансамбль бандуристів пережив перше випробування та відкрив творчу дорогу до створення капели.

 

  У семінарі були представлені чотири твори з репертуару капели.

 

  Репетицію проводили: Коновалова Алла Іванівна, викладач ДМШ № 13 імені М.Т. Коляди, з твором Гната. Хоткевича «Полтавський марш»; у власному перекладенні; Івахненко Вікторія Яківна, викладач Люботинської дитячої музичної школи, з твором на слова та музику Н. Рубальської, у аранжуванні М. Залізняк – «Добрий день, матусю Україно»; Миронко-Очерет Зінаїда Вікторівна, викладач Харківської дитячої школи мистецтв №2 імені П.І. Чайковського з твором на слова та музику О. Дегтярь-Горобченко «Розмальований світ» та Ляшенко Марина Анатоліївна, викладач ДШМ №5 імені І.О.Дунаєвського, з твором на слова та музику О. Пономарьова, в аранжуванні Л. Мандзюк – «Заспіваймо пісню про Україну».

 

  Перед роботою над кожним твором, викладачі розповідали учасникам семінару та юним бандуристам про художні, технічні особливості виконання. Приємно було послухати і учнів, які розповіли про Гната Хоткевича, як засновника бандурної школи на Харківщині.

 

  Директор ДШМ №4 імені М.Д. Леонтовича Герус Валентина Федорівна привітала всіх учасників семінару. Вона підтримала ініціативу ОНМЦПК щодо створення зведених ансамблів, за участю учнів класу народних інструментів мистецьких шкіл, яка для багатьох учнів є стимулом до навчання.

 

  Слухачі виказали велике задоволення такому формату проведення семінарського заняття.