Post navigation

Відкрита репетиція зі зведеним ансамблем домристів

06 листопада 2019

 

06 листопада 2019 року в Харківській дитячій музичній школі №6 імені М.В. Лисенка відбулось семінарське заняття викладачів класу домри мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова.

 

  Це була відкрита репетиція зі зведеним ансамблем домристів – учнів та викладачів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова, що стала другою з запланованих у 2019-2020 навчальному році.

 

  За інформацією Гончарової О.М., методиста ОНМЦПК, саме завдяки минуло-річному проекту ОНМЦПК – циклу концертів «Звучать народні інструменти» – був створений зведений ансамбль домристів. Його перше випробування стало початком для подальших виступів у різних творчих заходах Харківщини, що надало творчого натхнення учасникам.

 

  Борис Олександрович Міхєєв, професор Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, заслужений діяч мистецтв України, корифей домрової школи, автор багатьох творів для домри, за замовленням ОНМЦПК написав два твори «Проста пісенька для дуету домр» та «Вальс – жарт для дуету домр», які запропонував зведеному ансамблю домристів до виконання.

 

  На відкритій репетиції зі зведеним ансамблем домристів – учнів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова була проведена робота над наданими творами Бориса Олександровича.

 

  Репетицію проводили: Михайлова Олена Анатоліївна, викладач ДМШ № 8 імені П.Д. Гайдамаки, Гончарова Олена Миколаївна, викладач ХСШ № 133 «Ліцей мистецтв», Прихно Тетяна Василівна та Максимова Валентина Олексіївна, викладачі ДМШ №7 імені М.П. Мусоргського.

 

  Суттєву допомогу в проведенні репетиції надано порадами від автора, щодо художніх, технічних особливостей виконання, які озвучила Олена Миколаївна.

 

  Створення зведених ансамблів, за участю учнів класу народних інструментів мистецьких шкіл, які ініціював ОНМЦПК, стало для багатьох з них стимулом до навчання на цих прекрасних музичних інструментах.

 

  Слухачі виказали велике задоволення такому формату роботи на семінарському занятті.