Post navigation

Методична осінь зональних методичних об’єднань

11 листопада 2019

 

Осінні канікули стали гарним часом для методичних зустрічей викладачів мистецьких шкіл у зональних методичних об’єднаннях Харківської області.

  З 24 жовтня по 06 листопада 2019 року в мистецьких школах Рогані, Чугуєва, Куп’янська, Лозової, Краснограда, Краснокутська, Балаклеї та Мерефи відбулися методичні семінари, в яких взяли участь більше 400 викладачів із 45 мистецьких шкіл області!

 

  Методисти Центру провели практичні семінари для викладачів за єдиною темою “Методика написання навчальної програми з дисципліни на підставі освітньої програми мистецької школи”.

 

  У рамках заходів з вивчення, узагальнення та поширення передового досвіду в Лозівському та Куп’янському зональних методичних об’єднаннях відбулися презентації авторської збірки викладачів ДМШ №9 імені В.І.Сокальського Ткачук Н.О. та Кушніренко В.Б. “Музична скарбничка концертних п’єс для фортепіано”. Автори збірки ознайомили учасників з основною ідеєю створення збірки та методичними порадами до її використання.

 

  З концертом ансамблю народних інструментів пройшла презентація збірки викладача Панютинської ДМШ Гончарової Т.А. “Твори вітчизняних та зарубіжних композиторів у перекладенні для ансамблю баянів/акордеонів” в Лозівській ДМШ.

 

  Для викладачів Куп’янського ЗМО викладач Харківської хорової школи Подакова Р.М. провела відкритий урок “Творчі форми роботи в класі фортепіано”.

 

  У Красноградському ЗМО відбулися майстер–клас завідувача відділом класу фортепіано Харківської ДМШ № 13 Дорошенко Л.К. «Розвиток техніки піаніста» та відкритий урок викладача хорового класу Красноградської ШМ Шарової С.Г. «Формування вокально – хорових навичок в учнів молодшого хору».

 

  Викладачі Чугуївського ЗМО відвідали відкриті уроки викладача-методиста Харківської ДМШ №9 імені В.І.Сокальського Волкової О.І. “Робота з початківцями в класі спеціального та загального фортепіано. Авторська методика та сучасний підхід” та викладача Роганської ДМШ Протопопової Н.С. “Робота з початківцями в хоровому класі в сучасній мистецькій школі”.

 

  Справжнім святом зустрічав колектив Краснокутської ДМШ викладачів Богодухівського ЗМО. Виставка художніх робіт учнів Краснокутської ДМШ, музична вистава за участю учнів та викладачів Краснокутської ДМШ “Ми родом з дитинства” (за мотивами мультфільмів), екскурсія до Краснокутського Дендропарку та польова каша стали приємним осіннім подарунком учасникам методичних заходів!

 

  Насиченою та корисною була програма для викладачів Мереф’янського ЗМО. З майстер-класом за участю учнів класу на тему “Набуття музично-виконавських компетентностей учнями класу сольного співу” виступили викладачі-методисти Донченко О.П. ( Харківська школа мистецтв для підлітків та дорослих) та Медко К.В. (Харківська ДМШ №10) . Секретами своєї майстерності ділилася у майстер-класі “Основні аспекти роботи з хоровим колективом” кандидат истецтвознавства, доцент кафедри хорознавства та хорового диригування ХДАК, керівник дитячого хору “Скворушка” Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості Іванова Ю.М.

 

  У Балаклійському ЗМО відбувся зональний фестиваль родинної творчості “Роде мій красний”, в якому взяли участь творчі родини з Балаклійської, Зміївської, Слобожанської (Зміївського району), Ізюмської, Донецької ДМШ.

 

  Викладачі мистецьких шкіл зональних методичних об’єднань мали чудову нагоду ознайомитися з авторськими методиками своїх колег, роботою творчих колективів та новими збірками! Найцінніше у методичних заходах — це професійне спілкування, обмін досвідом та підвищення рівня компетентності кожного педагогічного працівника.

 

  Насичена методична осінь для викладачів Харківської області сприяла розширенню професійних творчих зв’язків, розповсюдженню методичних новацій та стала поштовхом для втілення нових, цікавих ідей щодо розвитку початкової мистецької освіти.