Post navigation

Наталія Горецька. Секрети моєї майстерності.

18 листопада 2019

 

16-17 листопада 2019 року в приміщенні Харківського музичного училища імені Б.М.Лятошинського відбулися обласні майстер-класи з творчого циклу “Секрети моєї майстерності”.

 

  Власними секретами майстерності поділася Горецька Наталія Вікторівна, професор кафедри спеціального фортепіано Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, заслужений діяч мистецтв України.

 

  Дводенні майстер-класи Наталії Горецької «Стильові особливості виконання фортепіанного репертуару» відвідали 105 викладачів мистецьких шкіл області. Вони мали унікальну можливість поспілкуватися з Майстром фортепіанної гри та підвищити власну компетентність. Наталія Вікторівна ділилася своїми секретами майстерності щодо стильових особливостей виконання будь-яких творів і довела, що стиль обов’язково включає до себе відмінні характерні риси, що проявляються в самому тексті твору, в його організації, у відборі засобів музичної мови на будь-якому етапі навчання піаніста.

 

  У майстер-класах взяли участь учні мистецьких шкіл м. Харкова: Бурель Анна (викл. Волкова О.І., ДМШ №9 ім.В.І.Сокальського), Харченко Федір (викл. Александрова І.Є., ДМШ №9 ім.В.І.Сокальського), Грушко Анастасія та Нещеретова Злата (викл. Дорошенко Л.К., ДМШ №13 ім. М.Т. Коляди).

 

  Слухачі майстер-класів із зацікавленістю та захопленням слідкували за творчим процесом майстер-класів. Початку кожного заняття передував виступ студентів класу Наталії Горецької – лауреатів численних міжнародних конкурсів Катерини Курилко, Маргарити Ушакової та Якова Воскобойникова.

 

  Цей безцінний педагогічний досвід надихає викладачів до нових методичних знахідок у вихованні досвідченого юного музиканта та є конкретним заняттям із вдосконалення педагогічної майстерності.

 

  Проведені майстер-класи ще раз підтвердили, що майбутнє української фортепіанної школи за натхненним креативними викладачами та творчими учнями з розвинутими компетентностями.