Post navigation

Осінній концертний марафон «Весняночки»

19 листопада 2019

 

Новий навчальний рік учасники Зразкового ансамблю народних інструментів «Весняночка» Слобожанської дитячої музичної школи (керівник Т.О.Шабанова) почали активно:виступали на День смт Слобожанське, на День працівників освіти. З перемогою цимбалістів Назарія Бабака (лауреат ІІ ступеня) і Тимура Уманця (лауреат ІІІ ступеня) у Міжнародному конкурсі-фестивалі «Співограй» вітала рідна школа.Особливо пам’ятною стала подорож на Закарпаття і участь у 41-му Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі із серії «Пізнай Україну» – «Салют, Карпати – Буковель!» (25.10 по 1.10.2019 р.).

 

  Урочистим і яскравим було відкриття фестивалю де виступав Закарпатський Національний ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» під керівництвом Народного артиста України І.В.Курилюка (і члена журі, який допоміг ансамблю цимбалами), лунали вітання членів журі, до складу якого входили заслужені артисти та діячи мистецтв Україн, у тому числі диригент Львівської Національної Опери та симфонічного оркестру Лівівської Національної музичної академії Юрий Бервецкий, а очолював Заслужений діяч мистецтв України В.Г.Саболта.

 

  По завершенню конкурсної програми, учасники «Весняночки» разом із своїм керівником і супроводжуючими батьками відправились на оглядову екскурсію на підйомнику в природну зону і залишились у захваті від краси Буковелю. А наступного дня відбувся Гала-концерт, який відкрила своїм виступом «Весняночка», де були оголошені результати конкурсу – диплом лауреата І місця, а також подарунки: сувенір на колектив і медаль кожному учаснику. Новина про це зразу долетіла до Зміївщини, раділи батьки та вчителі. Юлія Жовтенко, яка теж брала участь у конкурсі, виборола І місце з вокалу (викладач А.М.Шаптала) і ІІІ місце у номінації інструментал (фортепіано, викладач О.В.Лізогубенко).

 

  В Буковелі на «Весняночку» очікували незабутні подорожі в Карпатах. Краса і велич, народні звичаї і традиції, природа, бурхливі річки і гори – все це вразило кожного учасника. Діти побували на екскурсії в Яремче, де милувалися краєвидами закарпаття та почули як гуркотять водоспади Гук і Пробій. Купили на пам’ятку сувеніри.

 

  Велику допомогу і підтримку надали ансамблю голова Зміївської райдержадміністрації, начальник відділу культури та туризму Зміївської РДА Олег Бідулін, депутат Харківської обласної ради Олег Каратуманов. До речі, колектив пообіцяв, що з такою підтримкою обов’язково повернеться на Зміївщину з перемогою. І слово своє дотримав. Тож, низький уклін небайдужим людям, у тому числі батькам учасників ансамблю «Весняночка» – головним спонсорам поїздки, усім хто допоміг і повірив у перемогу колективу.

 

  У спілкуванні з юними солістами в один голос звучало те, що Буковель у їхніх серцях залишиться назавжди!