Post navigation

Готуємося до мистецького фестивалю

20 листопада 2019

 

20 листопада 2019 року в Харківській дитячій школі мистецтв №4 імені М.Д.Леонтовича відбулось семінарське заняття викладачів класу баяна та акордеона мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова.

 

 Це була відкрита репетиція зі зведеним ансамблем баяністів – акордеоністів учнів та викладачів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова, що стала третьою Із запланованих у 2019-2020 навчальному році.

 

  Ще у 2016 році завдяки проекту ОНМЦПК з циклу концертів «Звучать народні інструменти», був створений зведений ансамбль баяністів – акордеоністів. Його перше випробування стало початком для подальшої участі в різних творчих заходах Харківщини, що надало творчого натхнення учасникам.

 

  У рамках семінарського заняття, Юрій Дяченко, старший викладач кафедри «Народні інструменти України» Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, кандидат мистецтвознавства, провів майстер – клас зі зведеним ансамблем баяністів – акордеоністів за темою «Специфіка роботи з великим за складом ансамблем та оркестром баяністів – акордеоністів».

 

  Оновленому за складом ансамблю було запропоновано до виконання твір О.Доренського «Закарпатський танець» в аранжуванні Юрія Дяченка.

 

  У роботі над твором, було звернено увагу до художніх, технічних особливостей.

 

  Створення зведених ансамблів, за участю учнів класу народних інструментів мистецьких шкіл, що ініціював ОНМЦПК, стало для багатьох з них стимулом до навчання на цих багатозвучних музичних інструментах.

 

  Слухачі виказали велике задоволення такому формату роботи у семінарському занятті.