Post navigation

Готуємося до Весняного вернісажу

27 листопада 2019

 

27 листопада 2019 року в Харківській дитячій музичній школі №9 імені В.І. Сокальського відбулось семінарське заняття викладачів класу балалайки мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова.

 

  Це була відкрита репетиція зі зведеним ансамблем балалаєчників учнів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова, що стала четвертою з запланованих у 2019-2020 навчальному році.

 

  Ще у 2016 році завдяки проекту ОНМЦПК циклу концертів «Звучать народні інструменти», був створений зведений ансамбль балалаєчників. Його перше випробування стало початком для подальшої участі в різних творчих заходах Харківщини, що надало творчого натхнення учасникам.

 

  Семінар-репетицію провів Булгаков Євген Сергійович, викладач-методист вищої категорії Харківської дитячої музичної школі №9 імені В.І.Сокальського. Спочатку він поділився власним досвідом зі сппецифіки роботи з великим за складом ансамблем. Слухачі отримали методичний, пізнавальний, дуже цікавий та корисний матеріал. Далі Євген Сергійович провів майстер – клас зі зведеним ансамблем балалаєчників учнів мистецьких шкіл.

 

  Ансамблю було запропоновано до виконання твір Т. Захар’їної «Тульяк».

 

 У роботі над твором, було звернено увагу на художні, технічна особливості виконання твору. Юні учасники ансамблю під час репетиції демонстрували свою старанність, натхнення при виконанні всіх зауважень та побажань Євгена Сергійовича. Створення зведених ансамблів, за участю учнів класу народних інструментів мистецьких шкіл, що ініціював ОНМЦПК, стало для багатьох з них стимулом до навчання на цих прекрасних музичних інструментах.