Post navigation

Інновації в театральному навчанні

27 листопада 2019

 

27 листопада Світлічна Олена Андріївна – завідувач театральним відділом, викладач-методист вищої категорії Харківської дитячої школи мистецтв №3 провела відкритий квест-урок для викладачів театральних дисциплін Харківщини.

 

  Навчання відбулося за двома етапами: теоретичним та практичним.  Використовуючи слайд-презентацію Олена Андріївна ознайомила присутніх з основними поняттями, класифікацією та принципами проведення квестів, акцентувала увагу викладачів на доступності та різноплановому використанні цієї форми навчання. Для більшої наочності було проведено практичну частину, де всі бажаючі мали можливість перевтілитися у своїх учнів та пройти всі перешкоди та випробування. Квест-урок з основ сценічної мови для учнів 7 – 8 років першого року навчання мав тематичне спрямування – «У пошуках скарбів».

 

  Олена Андріївна вдало поєднала тренінгові форми навчання з сучасними ігровими методиками, адже учні цікавляться «квестами», а тема «піратської романтики» завжди буде цікавою та захоплюючою. Враховуючи тематичне спрямування уроку доречним було використання допоміжних матеріалів, елементів костюмів, реквізиту, фонограми.

 

  Викладачі театрального мистецтва мали можливість отримати фахові відповіді на запитання та обмінятися цікавою професійною інформацією.

 

  Навчальна дисципліна «Основи сценічної мови» – профілююча у системі допрофесійного театрального навчання, яка охоплює широкий спектр напрямів. Це і розвиток мовних і голосових можливостей учнів, виховання інтонаційно-мелодичної, дикційної, орфоепічної культури мовлення та багато інших аспектів викладання. Під час заняття було проведено аналіз типових помилок, що зустрічаються під час навчання. Під час тренінгу викладачами театральних дисциплін було відпрацьовано основні вправи на розігрів та активізацію артикуляційного апарату, елементи вібраційного масажу, вправи на настройку та укріплення резонаторно-артикуляційної системи, дихальні вправи.