Post navigation

«Специфіка роботи з ансамблем цимбалістів».

04 грудня 2019

 

04 грудня 2019 року в Харківському національному університеті мистецтв імені І.П. Котляревського відбулось семінарське заняття викладачів класу цимбалів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за темою «Специфіка роботи з ансамблем цимбалістів».

 

  Це була відкрита репетиція зі зведеним ансамблем цимбалістів учнів та викладачів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова, що стала п’ятою з запланованих у 2019-2020 навчальному році.

 

 Доцент Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, заслужений діяч мистецтв України Костенко Олена Опанасівна та кандидат мистецтвознавства, викладач-методист Харківського музичного училища імені Б.М. Лятошинського Юрченко Ольга Петрівна розповіли про специфіку, особливості та підходи до роботи з ансамблем цимбалістів у різних обставинах та наданих умовах. Далі вони провели майстер клас зі зведеним ансамблем цимбалістів, що став дуже показовим для присутніх слухачів та учасників семінару за своєю організацією, майстерністю роботи з невеликим за чисельністю ансамблем у певних умовах.

 

  Ансамблю було запропоновано до виконання твір Г. Агратіни – Концертна п’єса на словацьку тему «Березнянка» в інструментовці О.Юрченко. Партію фортепіано виконувала Грічанок Сона Ельмартівна, концертмейстер ДМШ №9 імені В.І. Сокальського.

 

 

  У роботі над твором, було звернено увагу до художніх, технічних особливостей. Юні учасники ансамблю під час репетиції демонстрували свою старанність, натхнення при виконанні всіх зауважень та побажань Ольги Петрівни та Олени Опанасівни.

 

  Створення зведених ансамблів, за участю учнів класу народних інструментів мистецьких шкіл, що ініціював ОНМЦПК, стало для багатьох з них стимулом до навчання на цих багатозвучних музичних інструментах.

 

  Слухачі виказали велике задоволення такому формату роботи на семінарському занятті.