Post navigation

Програма «КУЛЬТУРНА ДИПЛОМАТІЯ»

09 грудня 2019

 

08 та 09 грудня 2019 року, в рамках програми «КУЛЬТУРНА ДИПЛОМАТІЯ» за підтримки посольства США в Україні, до Харкова завітали музиканти зі Сполучених штатів Америки Стас Венглевський (баян) та Корі Песатуро (акордеон).

 

  У перший день, вони виступили з концертом в органній залі Харківської обласної філармонії. В концерті разом з музикантами виступив яскравий ансамбль народних інструментів «Музичний сувенір» міста Харкова під керівництвом Наталії Костенко та Сергія Нєвєрова. Саме Сергій Нєвєров є ініціатором цієї зустрічі.

 

  На другий день, у великій залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського Стас Венглевський та Корі Песатуро провели майстер-клас за темою «Оригінальні композиції для баяну. Імпровізація на акордеоні».

 

  Прибуття зі США виконавців на баяні та акордеоні до Харкова викликало немалий інтерес серед музикантів Харкова, Харківської області, Полтави, Миргорода. Всі, хто мав можливість слухати концерт за участю цих виконавців та бути присутніми на майстер-класі, виказали велике задоволення та захоплення від спілкування з такими музикантами.
Представники посольства США в Україні, які приїздили до Харкова та були присутні на концерті та майстер-класі, були дуже задоволення всім, що відбувалося в Першій столиці та висловили велику вдячність всім, хто співпрацював в організації та проведенні цього проекту.