Post navigation

Творчий турнір з теоретичних дисциплін «Ерудит»

09 грудня 2019

 

6 грудня 2019 року в Балаклійській ДМШ відбувся ІІІ Зональний творчий турнір з теоретичних дисциплін «Ерудит», який зібрав учнів та викладачів шкіл Балаклійського зонального методичного об’єднання. Оцінювало змагання висококваліфіковане, компетентне та неупереджене журі: методисти обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культури м.Харків Лагутіна Ніна Георгіївна та Борисевич Жанна Вікторівна, голова ЗМО, директор Балаклійської ДМШ Сирова Тетяна Євгенівна, заступник директора Балаклійської ДМШ Лимарова Олена Сергіївна, викладач –методист вищої категорії Шерстюк Тетяна Андріївна. Авторами сценарію, організаторами та ведучими заходу виступили викладачі теоретичних дисциплін Балаклійської дитячої музичної школи Самарська Олена Леонідівна та Шустова Оксана Андріївна.

 

  «Ерудит» складався з 10 конкурсів: «Візитівка». «Виправ помилку». «Вгадай музичну форму», «Секвенція», «Чорна скринька», «Музичний диктант», «Незвичайна вікторина», «Зміни жанрову основу теми», «Кросворд» та «Де логіка?», які давали змогу викладачам та учасникам змагання якнайкраще проявити свої творчі здібності. Учасники команд застосовували і перевіряли свої знання з сольфеджіо та музичної літератури в нестандартних формах роботи. Таким чином, навички та уміння, що надають викладачі теоретичних дисциплін, не є відірваним від життя. Діти навчаються використовувати свої знання в повсякденному житті, що є одним з базових положень Концепції нової мистецької школи.

 

  Окрасою турніру стали виступи ансамблю скрипалів «Бравіссімо+» (керівник Галина Шевчук), який складається з викладачів Ізюмської ДМШ – Юлії Донченко, Наталії Безкостої, Лесі Аветисян, Руслана Копила, Андрія Барскова, Павла Булішева; ансамблю скрипалів «PERPETUUM MOBILE» та дуету скрипалів «Каніфолька» Донецької ДМШ у складі Уляни Меркулової та Арсенія Хатапетян (керівник Наталія Лубенцева, концертмейстер Ірина Сумець); тріо скрипалі Балаклійської ДМШ у складі Дар’ї Пужки, Маргарити Сальникової, Марії Светличної (керівник Тетяна Радченко, концертмейстер Олена Бурвікова); інструментального дуету у складі Наталії Волик та Ельянори Тимошенко, викладачів Балаклійської ДМШ; юної піаністки, учениці Ізюмська ДМШ, Ганни Сапєта (клас викладача Олени Хаустової).

 

  Поважне журі відзначило високий рівень підготовки заходу, продуманість і креативність конкурсних завдань, відповідну підготовку учнів. Змагання відбулося в святковій та піднесеній атмосфері та завершилося наступними результатами: звання лауреата І ступеня отримала команда Балаклійської ДМШ «Консонанс та диссонанс»(викладачі Самарська О.Л. та Шустова О.А.), лауреата ІІ ступеня – команда Ізюмської ДМШ «Ізюмські музиканти» (викладачі Амелічова С.М. та Коркіна О.Ю.), лауреата ІІІ ступеня – команда Донецької ДМШ «Знаки альтерації» (викладачі Гончар О.І., Сафіна Н.І.), дипломанта – команда Балаклійської ДМШ «Тріо музикантів» (викладачі Сирова Т.Є., ШустоваО.А.).

 

  Творчий турнір з теоретичних дисциплін є новою, інноваційною формою у вивченні сольфеджіо та музичної літератури, інтегрованим видом позакласного змагання, в якому дуже сподобалося змагатися учасникам команд.

 

   Адміністрація та викладачі теоретичного відділу Балаклійської ДМШ висловлюють щиру подяку високоповажним членам журі, звукооператору Окомельченко С.В., Радченко Т.С. – за відео зйомку змагання, викладачам та учням, які взяли участь у турнірі. Окрема подяка головному спеціалісту відділу культури Балаклійської держадміністрації Меркуловій О.В. за фінансову підтримку у проведенні Турніру.

 

Викладач-методист вищої категорії, завідуюча теоретичним відділом Балаклійської ДМШ Шустова О.А.