Post navigation

Відкриття виставки художніх робіт учнів та викладачів

19 грудня 2019

 

19 грудня 2019 року в межах проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині» в приміщенні обласної художньої галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулось урочисте відкриття виставки художніх робіт учнів та викладачів Ізюмської дитячої художньої школи імені Сергія Васильківського.

 

  До експозиції увійшло понад 200 творчих робіт різних жанрів та технік виконання, які відрізняються високим професійним рівнем виконання, фантазією та художньою виразністю.

 

  Заступник начальника Управління культури і туризму Харківської обласної держаної адміністрації Наталія Плотнік привітала учасників виставки і подарувала колективам Ізюмської ДМШ та Ізюмської ДХШ імені С.Васильківського подарунки. Начальник Управління культури Ізюмської міської ради Олена Яснова зазначила, що саме професійна робота викладачів ДХШ імені С.Васильківського, атмосфера злагоди та емоційного комфорту і є запорукою успіхів вихованців школи, розвитку їх здібностей, знань, творчого мислення та духовного збагачення. Заступник директора ОНМЦПК Наталя Волошко підкреслила унікальність проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині», як єдиного художнього всесвіту, в якому вже дев’ятий рік переплітаються та об’єднуються художні погляди різних поколінь. Вона також подякувала партнерам проекту — колективу Обласної художньої галереї «Мистецтво Слобожанщини» та особисто Вірі Лагутіній за тісну співпрацю, професіоналізм та щире ставлення до спільної справи.

 

  Методист ОНМЦПК Ірина Толочко відзначила, що кожен викладач школи — талановита людина з чудовими творчими та педагогічними досягненнями, що яскраво відображено в роботах їх учнів. 30 років поспіль школа дає можливість талановитим дітям Ізюмщини «знайти» себе у різнобарв’ї художнього мистецтва. Учні школи вивчають базові академічні дисципліни, опановують чисельні напрямки декоративно-прикладного мистецтва, мають можливість ознайомитися із сучасними техніками образотворчого мистецтва. За підсумком – учні школи є переможцями великої кількості конкурсів та фестивалів міжнародного, всеукраїнського, обласного рівнів. Багато хто з випускників закладу пов’язав своє життя з мистецтвом. Серед визнаних майстрів: художниці Марина Відіньова та Олена Муль, скульптори Роман Блажко та Андрій Кудрін, іконописець Володимир Ліповий та багато інших талановитих особистостей.

 

  Прикрасою заходу був творчий подарунок для всіх присутніх — виступ викладачів Ізюмської дитячої музичної школи. Чудові музиканти із задоволенням привітали земляків музичною програмою.

 

  Яскравий та багатогранний проект «Різдвяний подарунок Слобожанщині» демонструє рушійну силу образотворчого мистецтва, зберігає традиції багатої творчої спадщини Харківщини та спонукає на нові задуми, сповнені різноманіття та кольорів!

 

  Вітаємо учасників виставки з можливістю втілити в життя оригінальні ідеї, поділитися своєю творчістю та власним баченням навколишнього середовища! Кожна робота у виставці — історія розвитку школи, її характер та погляд у майбутнє. Бажаємо учням та викладачам Ізюмської ДХШ імені С.Васильківського натхнення, великих творчих успіхів та досягнень!