Post navigation

Робота Балаклійського ЗМО під час зимових канікул

11 січня 2020

 

Під час зимових канікул робота Балаклійського зонального методичного обє’днання була надзвичайно плідною і насиченою. 10 січня 2020 року на базі Балаклійської дитячої музичної школи пройшов методичний семінар, який складався з двох частин.

 

  У першій частині семінару методист ОНМЦПК м. Харків, куратор Балаклійського ЗМО Лагутіна Н.Г. виступила з методичною доповіддю «Методика написання навчальної програми з дисципліни на підставі освітньої програми мистецької школи». Вона докладно розповіла про правила написання навчальної програми з мистецьких дисциплін згідно нових вимог, представила методичні рекомендації та надала роз’яснення на всі поставлення питання.

 

  Друга частина семінару була присвячена роботі секції фортепіано шкіл Балаклійського ЗМО. В рамках методичного семінару на тему: «Використання передового досвіду викладачів мистецьких шкіл в рамках оновленого змісту початкової мистецької освіти» виступили доповідачі з 5 дитячих музичних шкіл області, які представили різноманітні форми і види методичної роботи. З цікавою доповіддю на тему: «Організація ігрового апарату на початковому етапі навчання» виступила викладач Ізюмської ДМШ Овчаренко Т.О. Огляд нової методичної розробки «Цікаві гами або знайомство з комплексом гам на початковому етапі навчання» з показом роботи з ученицею 2 класу Бондаренко А. зробила викладач Савран І.Л. (Ізюмська ДМШ). Презентацію нових форм роботи з старшокласниками на тему: «Олімпійські ігри з фортепіано як інноваційний метод у музичному вихованні учнів ДМШ та ШЕВ» з відео-сюжетом продемонструвала викладач-методист вищої категорії Волик Н.В. (Балаклійська ДМШ). Внесла свіжий струмінь у роботу семінару з показом цікавих форм роботи з залученням присутніх у залі слухачів викладач вищої категорії Слобожанської ДМШ Юр’єва В.С. з презентацією-оглядом на тему: «ОРФ – підхід у розвитку креативності. Шляхи інтеграції у сучасній мистецькій освіті». Викладач ІІ категорії Пилипенко А.Ю. (Зміївська ДМШ) представила дуже цікаві форми роботи у методичній доповіді-показі на тему: «Використання сучасних технологій на уроках фортепіано». І завершальним акордом семінару стала презентація чудової авторської збірки концертних п’єс для фортепіано «Музична скарбничка» викладачів-методистів вищої категорії Харківської ДМШ № 9 ім. В.І. Сокальського Кушніренко В.Б. та Ткачук Н.О.

 

  Присутні на семінарі методист ОНМЦПК, куратор Балаклійського ЗМО Лагутіна Н.Г. та голова Балаклійського ЗМО, директор БДМШ Сирова Т.Є. відзначили усіх доповідачів подяками, акцентували увагу на креативності підходу до вибору тем методичних доповідей та побажали присутнім нових педагогічних здобутків.