Post navigation

Відкриття фестивалю “МИСТЕЦЬКИЙ ВЕРНІСАЖ 2020”

25 січня 2020

 

25 січня в Органному залі Харківської обласної філармонії відбулося довгоочікуване відкриття Фестивалю виконавської майстерності «Мистецький вернісаж 2020», присвяченого 20-ти річчю з дня заснування Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.

 

  У вступному слові автор ідеї проведення фестивалю, директор Центру Тамара Самоварова привітала всіх присутніх з відкриттям, запросила на концерти учнів мистецьких шкіл Харківщини, що відбуватимуться в кращих залах Харкова до 30 квітня та побажала яскравих музичних вражень.

 

  У першому концерті фестивалю своєю виконавською майстерністю публіку підкорив відомий харківський органіст Станіслав Калінін. Вибір творів для концертної програми завжди дуже відповідальне завдання, особливо для дитячої аудиторії. Органіст відразу занурив слухачів в музику Й.Баха, познайомив і з його попередником Д.Букстехуде. Слухачі почули й дзвін різдвяних дзвіночків у французьких ноелях- старовинних народних різдвяних піснях, котрі звучать в органних творах французьких композиторів. І відчули всю могутність органу в Фантазії Ференца Ліста.

 

  Станіслав Калінін не тільки виконав, але і сам розповів юній аудиторії про музику. Протягом концерту провів слухачів від бароко до романтизму, знайомив з таємницею музикального шифру B.A.C.H.

 

  Цей концерт – не тільки яскраве відкриття Фестивалю, але й ще один крок юних слухачів в пізнанні неосяжних красот класичної музики та цінний камертон всіх наступних фестивальних концертів юних митців.

 

Лариса Сотнікова