Post navigation

Семінар викладачів класу гітари мистецьких шкіл

13 лютого 2020

 

13 лютого 2020 року в Харківській дитячій музичній школі №5 мені Римського-Корсакова відбулось семінарське заняття викладачів класу гітари мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за участю професора Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, заслуженого артиста України, професора Доценка Володимира Ігоровича та доцента Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, кандидата мистецтвознавства Ткаченко Вікторії Миколаївни.

 

  Володимир Ігорович на семінарському занятті виступив з темою «Фразування та інтонування на класичній гітарі», розповів про де-які особливості підходу що до їх якісного виконання. Він відзначив важливість грамотного відтворення авторського задуму, стилю, жанру, продемонстрував технічні прийоми та виконавські особливості інтонування на класичній гітарі.

 

  Великий інтерес у слухачів семінару викликав виступ Вікторії Миколаївни з темою «Особливості виконання поліфонічних творів на гітарі в мистецьких школах». Це фактично відбувся майстер-клас з роботи над поліфонічною формою, в якому взяла участь, учениця ДМШ №1 імені Л. Бетховена Макаренко Юлія, дипломант ІХ Обласного конкурсу юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова, клас викладача Стрельнікова М. О. Робота над веденням мелодії кожного голосу, їх смисловий розвиток, розуміння форми та інші важливі моменти до виконання поліфонічних творів на гітарі були представлені Ткаченко В.М.

 

  Члени журі ІХ Обласного конкурсу юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова Доценко В.І, Ткаченко В.М. та Шевчук І.О., викладач Харківського музичного училища імені Б. Лятошинського, приділили увагу загальному аналізу виступів учасників конкурсу, висловили зауваження до їх підготовки та надали методичні рекомендації.

 

  Слухачі висловили провідним професіоналам – гітаристам Харківщини велику вдячність та задоволення, за насичений семінар з педагогічної майстерності.