Post navigation

Концерт юних виконавців «Гітарний вернісаж»

14 лютого 2020

 

14 лютого 2020 року у великій залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського в рамках фестивалю виконавської майстерності та методичних новацій «Мистецький вернісаж 2020» до 20-річчя ОНМЦПК, відбувся Концерт переможців ІХ Обласного конкурсу юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова «Гітарний вернісаж».

 

  Діяльність Центру завжди була спрямована на підтримку, збереження народних інструментів, їх розповсюдження та розвиток.

 

  Перед началом концерту відбулась церемонія нагородження.

 

  Почесним гостям з мистецьких вишів, а саме професору, заслуженому артисту України Володимиру Доценку, доценту Вікторії Ткаченко (Харківського національний університет мистецтв імені І.П. Котляревського), викладачам-методистам Ірині Шевчук та Денису Панченку (Харківське музичне училище імені Б.М. Лятошинського) методист ОНМЦПК Олена Гончарова, вручила Подяки за багаторічну плідну співпрацю.

 

  Далі кожен з членів журі з задоволенням та творчими побажаннями взяли участь у врученні Дипломів переможців ІХ Обласного конкурсу юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова.

 

  «Підбиваючи підсумки проведеного кон курсу,можна сказати, що це не просто змагання, а можливість почути талановитих учнів різних мистецьких шкіл Харківщини. Треба відмітити, що за останні роки неухильно зростає рівень підготовки учнів, що дає ресурси для подальшої мотивації серйозного ставлення до улюбленого інструменту та до занять на ньому» – з висловів журі конкурсу.

 

  Концерт переможців ІХ Обласного конкурсу юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова яскраво відкрила володарка Гран Прі Косілова Ярослава, (ДМШ №5 імені М.А. Римського-Корсакова, клас викладача Савенко О.О.) У концерті також взяли участь Лауреати першого ступеня: Лісова Катерина (Харківська ДМШ №6 імені М.В. Лисенка, клас викладача Зубченко В. П.); Леонідов Вадим, (Харківська ДМШ №11, клас викладача Добровольської С.П.) та Лауреати другого ступеня Ільченко Олександр, (Харківська ДШМ №3, клас викладача Золотько А.М.); Петров Іван, (Мереф’янська ДМШ, клас викладача Бірюкової А.І.); Ващилова Олександра, (Куп’янська ДМШ №3, клас викладача Ковальової Т.О.); Уразовський Максим, (Харківська ДМШ №10, клас викладача Мурашової Л. М.) Слухачі відчули як учасники – виконавці концерту емоційно, музично з натхненням виконували твори на любимому музичному інструменті.

 

  Успіх на конкурсі надав можливість побачити юним музика свій подальший творчий шлях.

 

  Подарунком для всіх слухачів та учасників концерту «Гітарний вернісаж» став виступ, єдиного на цей час у вишах України, гітарного оркестру Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського. Художній керівник та диригент оркестру, професор, заслужений артист України Володимир Доценко.

 

  Свято гітарної музики відбулось!